Így használják a felhőt az európai cégek



|

Folyamatosan nő a felhő technológiát a mindennapi munkavégzésbe beépítő vállalkozások száma Európában, de hatékony kihasználásában egyelőre nagy különbségek mutatkoznak az egyes országok között.

A svéd, a német és az angliai vállalkozások körében a legelterjedtebb a felhők munkahelyi használata. Ezekben az országokban a válaszadók közel fele olykor otthonról is dolgozik, így valóban kihasználják a felhőszolgáltatások kínálat lehetőségeket.


Németország egyértelműen vezető szerepet tölt be a technológia alkalmazásában, a kutatás szerint a résztvevők 44%-a használja a Dropboxot, a Google Drive-t vagy a Salesforce-t munkája során. Csehországban ezzel szemben például a dolgozók 85%-a egyáltalán nem használ felhő applikációkat sem otthon, sem a munkahelyén. A felmérés során azt is vizsgálták, hogy a személyes eszközöket mennyire engedélyezik az irodákban. A válaszadók úgy vélik, Németországban a munkáltatók kb. 45%-a szívesen látja a saját eszközöket is, ezzel szemben az Egyesült Királyságban mindössze 18% használhatja a munkavégzés során őket, és Hollandiában is a dolgozók mintegy negyedének engedélyezték a használatot.


Az európai piacról kitekintve egy globális CCMI kutatás szerint az IT menedzserek 17%-a nyilatkozta azt, hogy a BYOD trend fokozza a munkavállalók produktivitását. A saját eszköz biztonságos és megbízható kapcsolatot biztosít a felhő alapú platformoknak, és pl. mobilalkalmazásokon keresztül is lehetővé teszi a munkavégzést. A Google Applikációkat jelenleg több mint 5 millió vállalkozás használja világszerte. Egy IBM kutatás szerint Amerikában a vállalkozások több mint 55%-ának növelte hatékonyságát a felhő technológia használata.


A ZyXEL kutatásából a szakemberek azt a következtetést vonták le, hogy a munkahelyeknek mostantól nem elég csupán megfelelő színvonalú hálózati és internet kapcsolatot biztosítani. A folyamatos forgalomnövekedést, a külső és belső eszközök széles körét és a biztonságot egyaránt szem előtt tartva fejleszteni kell hálózatukat.


Vajon itthon hogy állnak ezekkel a kérdésekkel a vállalkozások?


(Nyitókép: Creative Commons HQ)

Úgy tűnik, AdBlockert használsz, amivel megakadályozod a reklámok megjelenítését. Amennyiben szeretnéd támogatni a munkánkat, kérjük add hozzá az oldalt a kivételek listájához, vagy támogass minket közvetlenül! További információért kattints!

Engedélyezi, hogy a https://www.pcwplus.hu értesítéseket küldjön Önnek a kiemelt hírekről? Az értesítések bármikor kikapcsolhatók a böngésző beállításaiban.