Média streamelés és HD minőség WiFi-vel

|

Gyors és energiatakarékos az otthoni használatra szánt ZyXEL NBG6716 router.

A ZyXEL NBG6716, párhuzamos adatátvitelre képes kétsávos, vezeték nélküli AC1750 HD média routert a legújabb AC technológiával tervezték, hogy a multimédiás tartalom streamelése is folyamatos legyen. A StreamBoost™ támogatásával, valamint azzal, hogy a Smart QoS intelligensen azonosítja, osztályozza és irányítja az otthoni hálózat adatforgalmát, minden egyes csatlakoztatott eszköz a lehető legnagyobb sávszélességet és sebességet kapja a legjobb on-line élmény elérése érdekében.


A ZyXEL NBG6716 képes elérni az 1300 Mbps-os* adatátviteli sebességet az 5 GHz-es sávban, ami háromszor gyorsabb a 802.11n technológia lehetőségeinél, így az NBG6716 a lakás összes felhasználóját kiváló minőségű full-HD videóval látja el. A web böngészés a 2,4 GHz-es sávon zajlik, miközben a HD videók átvitele vagy az on-line játék a kevésbé zsúfolt 5 GHz-en történik szakadásmentesen és gyors válaszidővel a gyártó ígérete szerint.


A ZyXEL NBG6716-be beépítették a Smart QoS-t, ami az intelligens StreamBoost™ adaptív útválasztási technológiát használja az otthoni hálózat példaértékű teljesítményének eléréséhez. A funkció fontossági sorrendet állít fel a multi-stream HD videó, a játék, az IP hangszolgáltatás és a web böngészés között, és minden alkalmazásnak az adott helyzetben legoptimálisabb sávot osztja ki automatikusan. A Smart QoS intelligens, szabadalmaztatás alatt álló algoritmussal, felhasználói beavatkozás nélkül irányítja az internetforgalmat, egyúttal kiküszöböli a nagyméretű adatcsomagok vagy az alacsony prioritású forgalom hatását az olyan, válaszidőre érzékeny alkalmazásoknál, mint az on-line játék vagy a videó streamelés.


Energia takarítható meg, valamint csökkenthető a vezeték nélküli átvitelből fakadó sugárzás, ha a Wi-Fi hálózatot csak igény esetén használjuk. Az NBG6716-ot hálózati főkapcsolóval látták el, hogy tudatos használatával csökkenthető legyen az energiafogyasztás. Emellett a Wi-Fi gomb használatával a felhasználók a router rádióadóját ki-bekapcsolhatják, mivel az NBG6716 másodpercek alatt újra üzemkésszé tehető.


* A 2,4 GHz-en 450 Mbps-ban, illetve 5 GHz-en 1300 Mbps-ban maximalizált, párhuzamos forgalmazásra vonatkozó adatátviteli értékek az IEEE 802.11 szabvány előírásain alapulnak. A tényleges adatátviteli értékek a hálózat körülményeitől függően változhatnak: befolyásol a távolság, a hálózat leterheltsége, az épülethez felhasznált anyagok és azok beépítési módja, a más vezeték nélküli hálózatokból származó zavartatás, továbbá más, előre nem látható hatások.

Komolyabban érdekel az IT? Informatikai, infokommunikációs döntéshozóknak szóló híreinket és elemzéseinket itt találod.

Hirdetés

Úgy tűnik, AdBlockert használsz, amivel megakadályozod a reklámok megjelenítését. Amennyiben szeretnéd támogatni a munkánkat, kérjük add hozzá az oldalt a kivételek listájához, vagy támogass minket közvetlenül! További információért kattints!

Engedélyezi, hogy a https://pcworld.hu értesítéseket küldjön Önnek a kiemelt hírekről? Az értesítések bármikor kikapcsolhatók a böngésző beállításaiban.