Személyi felhőt otthonra? ZyXEL NAS326



|

A ZyXEL kedvelt hálózati adattárolója két merevlemezt tud befogadni.

Idővel sokan eljutnak arra a pontra, hogy szeretnének egy hálózati adattárolót otthonra, amelyet aztán személyes felhőként is használnának. 

Mivel érdemes belevágni? Egy jó ár-érték arányú NAS a legcélravezetőbb. A ZyXEL NAS326 éppen ilyen, és a segítségével egyetlen központi helyen gyűjthetjük össze az összes adatunkat, fotónkat és videónkat. 

Aki sok fotót és videót készít az okostelefonjával, az szereti biztonságban tudni az elkészített anyagokat. A felhős szolgáltatások automatikus mentése általában jó megoldás, de van, ami nem korlátlan, és van, amiben valaki nem bízik meg eléggé. Mindkét esetre gyógyír egy saját NAS és a ZyXEL Drive app, amelyek - és egy WiFi hálózat - segítségével egy mentési központ lesz az adattárolóból. 

A zCloud mobilos app segítségével a legjobb videókat, zenéket és képeket akár nagyképernyőn is újra át lehet élni. Az app továbbá az Apple TV, a Google Chromecast, a Roku 3, az Amazon Fire TV eszközöket és a Samsung, LG okostévéket is támogatja. 

A NAS326-nak hála egyszerű azonnal hozzáférni a tartalmakhoz - aktív internetkapcsolattal gyakorlatilag bármikor és bárhonnan -, amiket bárkivel meg is lehet osztani: az ismerősök ezután a saját mobileszközükön keresztül tekinthetik azokat meg. A megosztás P2P kapcsolatokon keresztül történik, kizárólag az engedélyezett személyek irányába - vagyis a biztonsággal nem lesz gond. 

A ZyXEL NAS326 két adattárolót tud befogadni, a nagy teljesítményű processzora pedig 105 MB per másodperces adatátviteli sebességet garantál. A 4K-s videók streamelését akadásmentesen intézi. 

Segédprogramok telepítésére egyébként nincs szükség a használathoz, a ZyXEL FindMe funkcióval 15 másodperc és négy lépés alatt meg lehet találni az otthoni hálózaton a NAS-t, majd használatba venni azt. 

A biztonság érdekében és a meghibásodások okozta kellemetlenségek minimalizálása miatt a hálózati adattároló RAID 1 konfigurációval dolgozik, vagyis az egyik meghajtó tartalmát a másikra duplikálja. Ha az egyikkel baj van, a másikon ott lesz minden, épségben. 

A NAS326 átlagos vételára 30 000 forint. 

Úgy tűnik, AdBlockert használsz, amivel megakadályozod a reklámok megjelenítését. Amennyiben szeretnéd támogatni a munkánkat, kérjük add hozzá az oldalt a kivételek listájához, vagy támogass minket közvetlenül! További információért kattints!

Engedélyezi, hogy a https://www.pcwplus.hu értesítéseket küldjön Önnek a kiemelt hírekről? Az értesítések bármikor kikapcsolhatók a böngésző beállításaiban.