Turbózd fel a laptopod WiFi-jét egy apró adapterrel



|

300 Mbps-os adatátviteli sebességet ígér a ZyXEL NWD2205 adaptere.

Egy idő után minden felhasználónál aktuális kérdés lesz a vezeték nélküli hálózat sebessége. Azonban a router cseréje mellett gondolni kell az eszközökre is. 

Egy régi laptop vagy egy régi bővítőkártya az asztali PC-ben könnyen elképzelhető, hogy nem tudja tartani a lépést az újonnan vásárolt útválasztóval. Ebben az esetben sem muszáj persze a komplett gépet lecserélni. 

A legegyszerűbb megoldás az asztali számítógép vagy a notebook ilyen irányú fejlesztésére egy WiFi-adapter. Ilyen a ZyXEL NWD2205 is, amely amellett, hogy kellően gyors adatátvitelt garantál, nagyon kompakt is. 

Az apró méreteknek köszönhetően a kiegészítő nem zavaró, illetve könnyedén hordozható. Az adapter támogatja a 802.11n szabványt, vagyis másodpercenként 300 megabites átvitelre képes. 

Ez több mint ötször gyorsabb a korábbi 802.11g szabványnál, ha valaki egy régi routert cserélt le. Természetesen az n-es szabvány visszafelé kompatibilis a b-s és a g-s hálózatokkal. 

A beépített hozzáférési pont funkció segítségével gyorsan megoldható a további eszközök csatlakozása is a hálózathoz. Az internetkapcsolat vezeték nélküli megosztásával bármelyik készülék rákapcsolható az adapterre. 

A hangalapú és a videós streaming zökkenőmentes működéséről az adatforgalom rangsorolása gondoskodik, míg az egyszerű vezeték nélküli konfigurálásról a WPS gomb. 

Jó hír, hogy az adapter az energiatakarékosságra is gondol: a csatlakoztatás után a jelerősséget a vezeték nélküli hozzáférési pont távolságának megfelelően állítja be. Ha a router közel van, csökken a fogyasztás. Ha nincs adatforgalom, az NWD2205 energiatakarékos módba kapcsol. 

Az adapter átlagosan 5000 forintért szerezhető be. 

Úgy tűnik, AdBlockert használsz, amivel megakadályozod a reklámok megjelenítését. Amennyiben szeretnéd támogatni a munkánkat, kérjük add hozzá az oldalt a kivételek listájához, vagy támogass minket közvetlenül! További információért kattints!

Engedélyezi, hogy a https://www.pcwplus.hu értesítéseket küldjön Önnek a kiemelt hírekről? Az értesítések bármikor kikapcsolhatók a böngésző beállításaiban.