Hirdetés

Acer Aspire: itt a platformváltás ideje



|

A nemsokára bemutatkozó Aspire netbook már az Intel Pine Trail platformjára épül.

Hirdetés

Még július végén számoltunk be az Intel új, netbookokba és nettopokba szánt platformjáról, a Pine Trail-ről. Az eredeti hírünk itt található, de a lényeg: ez a lapkakészlet már csak 2 nagy egységből áll, a memória- és grafikus vezérlők a processzorba lettek integrálva.

 

acer-ao531.jpg
 

Az Acer még hivatalosan ugyan nem jelentette be az Aspire AO532h kódjelű netbookot, de egyes jövőbeni viszonteladók weboldalán már megjelent róla a viszonylag részletes specifikáció. A központi egység az Atom N450 lesz, amely állítólag 1,66 gigahertzes órajelen ketyeg, 2 MB L2 cache társaságában, 667 megahertzes FSB mellett. A benne „terpeszkedő" grafikus chip a GMA 3150 nevet kapta, a memóriavezérlőnek pedig 1 GB DDR2-es RAM-ot kell kezelnie ebben a konfigurációban.


Még nem tisztázott, hogy a 10,1 colos kijelző 1024×600, vagy 1024×720 pixel felbontású-e, de merevlemezből gyárilag 160/250 GB kapacitású darabokat kaphat. Természetesen optikai meghajtó nincs, de Wi-Fi minden bizonnyal lesz, és az Ethernet-portot sem szokás lefelejteni.


Csatlakozók és extrák: 1× VGA, 1× Ethernet, 3× USB 2.0, két audio Jack, továbbá egy VGA-felbontású webkamera is helyet kapott az Aspire AO532-ben. Úgy tűnik, hogy az apró gép csak 3 cellás akkumulátorral lesz kapható, kék, vörös, fekete és ezüst köntösben. Valószínűleg január folyamán válik rendelhetővé, az egyik webshopban 299 eurót (durván 83 ezer forintot) kérnek a Windows 7 Starter Editiont futtató netbookért.

Hirdetés

Úgy tűnik, AdBlockert használsz, amivel megakadályozod a reklámok megjelenítését. Amennyiben szeretnéd támogatni a munkánkat, kérjük add hozzá az oldalt a kivételek listájához, vagy támogass minket közvetlenül! További információért kattints!

Engedélyezi, hogy a https://www.pcwplus.hu értesítéseket küldjön Önnek a kiemelt hírekről? Az értesítések bármikor kikapcsolhatók a böngésző beállításaiban.