Hirdetés

A Ford és a Volkswagen is az Alexára szavazott



|

Az Amazon hangasszisztense beköltözik a Ford és a Volkswagen jövőbeli autóiba.

Hirdetés

Egyre nagyobb népszerűségnek örvend az Amazon Alexa hangasszisztense: a CES-en rengeteg új otthoni robot épített rá, de a Huawei Mate 9 Amerikába szánt kiadására is rákerült. Most pedig az autókat is célba veszi. 

Hirdetés

A CES során kiderült, hogy a Ford és a Volkswagen egyaránt integrálják a jövőbeli autóikba az Alexát. 

A német gyártó autóiban a multimédiás egységet kell majd megérinteni, és máris lehet beszélni az Alexához: az értesítések módosítása mellett a zenehallgatás és az okosotthon eszközei is irányíthatóak lesznek. Az Alexa tudja majd ellenőrizni az üzemanyag- és folyadékszinteket, továbbá az alkatrészek megrendelése is megoldható lesz vele. 

A Volkswagen mellett a Ford is az Alexára szavazott, az okosotthonban lévő eszközök mellett a keresési és navigációs lekéréseket, az amazonos hangoskönyveket, zenéket és vásárlásokat is kezeli majd a rendszer. 

Hirdetés

Úgy tűnik, AdBlockert használsz, amivel megakadályozod a reklámok megjelenítését. Amennyiben szeretnéd támogatni a munkánkat, kérjük add hozzá az oldalt a kivételek listájához, vagy támogass minket közvetlenül! További információért kattints!

Engedélyezi, hogy a https://www.pcwplus.hu értesítéseket küldjön Önnek a kiemelt hírekről? Az értesítések bármikor kikapcsolhatók a böngésző beállításaiban.