Hirdetés

Pendrive-nak álcázott külső SSD a Sandisktől



|

Csak USB 3.1 adatkapcsolaton keresztül használható ki a teljes sebessége

Hirdetés

Nem számítottunk rá, de a CES alatt két nagyon érdekes pendrive-ot is bemutattak a gyártók. A Kingston egyik új terméke a 2 terabájtos kapacitásával magaslik ki a mezőnyből, míg a SanDisk Extreme Pro USB 3.1 Solid State Flash Drive a sebesség tekintetében pirít rá a megszokott termékekre.


Hirdetés


A Sandisk tájékoztatása szerint a következő hetekben 128 GB és 256 GB kapacitású változatokban piacra kerülő termék 420 MB/s szekvenciális olvasási, továbbá 380 MB/s szekvenciális írási sebességre képes. A gyártó nem beszélt a véletlenszerű írási-olvasási teljesítményről, de a fenti adatok alapján nem valószínű, hogy sok kisméretű állomány kezelése esetén elvérezne az USB 3.1 (Gen 1) portos termék. A fizikai csatlakozója "klasszikus" Type-A kialakítású, nem az erősen terjedőben lévő Type-C.



Az Extreme Pro USB 3.1 további érdekessége, hogy a gyártó "örökélet" garanciát vállal rá, de persze csak a rendeltetésszerű használat esetén bekövetkezett meghibásodás esetén érvényesíthető a jótállás. A 256 gigabájtos modell 180 dollár környékén lesz megvásárolható, a kisebbik 128 gigás pendrive várható áráról egyelőre nem beszélt a Sandisk.


(Forrás: PCMag, Sandisk)

Hirdetés

Úgy tűnik, AdBlockert használsz, amivel megakadályozod a reklámok megjelenítését. Amennyiben szeretnéd támogatni a munkánkat, kérjük add hozzá az oldalt a kivételek listájához, vagy támogass minket közvetlenül! További információért kattints!

Engedélyezi, hogy a https://www.pcwplus.hu értesítéseket küldjön Önnek a kiemelt hírekről? Az értesítések bármikor kikapcsolhatók a böngésző beállításaiban.