Hirdetés

Te is azonnal vágyódni fogsz a Fractal lenyűgözően szép gamer PC-je után



|

Nem olcsó, de akár üresen, csak lakásdísznek is elfogadnánk.

Hirdetés

A gamer PC-k designjára a fekete színek, az űrhajókat idéző formavilág, na meg a ma már talán kissé bazárinak ható RGB-fényfüzérek jellemzőek, ezért meglehetősen üdítő, ha egy gyártó mer szakítani a konvenciókkal és olyasmit tesz le az asztalra, amire garantáltan mindenki felfigyel.

Abszolút ebbe a kategóriába tartozik a Fractal által most bemutatott, kisméretű gépház, amelyet a stílusra is adó gamerek számára terveztek.

A kompakt - mini-ITX - formátumú ház bő tíz liter térfogatú, a méretei is ennek megfelelően barátságosak: 343 milliméter hosszú, 153 milliméter széles és 218 milliméter magas, azaz egy testesebb kenyérpirítóval mérhető össze, persze annál sokkal jobban néz ki.

Hirdetés

Maga a ház diófából és felületkezelt alumínumból készül, a belső keret pedig acélból. A doboz különlegessége, hogy a belsejében rejtőzik egy elcsúsztatható fal, ami lehetővé teszi a különféle konfigurációjú PC-k beépítését. A csatlakozók kivezetését már előre megoldották, így egy USB 3.1 Gen 2 Type-C, illetve egy USB 3.0 Type-A port is található az elején, a LED-világítású bekapcsológomb mellett. A CPU hűtésénél viszont el kell felejteni a folyadékhűtést, azonban a lyukacsos külső mellett egy 120 milliméteres hőcserélő is felszerelhető a Terra belsejébe.

A házat magát pedig eleve úgy tervezték, hogy kedvünk szerint változtathassuk a megjelenését: az oldalpaneleket és a tetejét elcsúsztatható mechanikával látták el, hogy bármikor ki lehessen nyitni és megcsodálni a belsejét. Ugyanez persze a bővítést, illetve az alkatrészek cserélgetését is jelentősen megkönnyíti és bár maga a borítás látványos hűtőnyílásokkal van ellátva, a panelek elcsúsztatásával a hűtéshez is hatékonyan hozzájárulhatunk.

A fekete és az ezüst is szép, de az a zöld egyenesen gyönyörű
A fekete és az ezüst is szép, de az a zöld egyenesen gyönyörű

A Fractal három színben - jáde, ezüst és grafit - kínálja a csinos kis egységet, amelyhez jár egy doboznyi extra csavar, kábelkötöző, egy 2.5 hüvelykes meghajtókat fogadó tok, illetve egy PCI-e Gen4 kábelcsomag is. A Terra PC-házért 180 dollárt, azaz szűk 63 ezer forintot kérnek.

Helyszíni tudósításunk a Computex szervezője, a TAITRA támogatásával valósult meg. A Taiwan Trade Center budapesti kirendeltsége egyike a TAITRA 60 irodájának, amely segíti a magyar és tajvani vállalkozások közös munkáját.

Hirdetés

Úgy tűnik, AdBlockert használsz, amivel megakadályozod a reklámok megjelenítését. Amennyiben szeretnéd támogatni a munkánkat, kérjük add hozzá az oldalt a kivételek listájához, vagy támogass minket közvetlenül! További információért kattints!

Engedélyezi, hogy a https://www.pcwplus.hu értesítéseket küldjön Önnek a kiemelt hírekről? Az értesítések bármikor kikapcsolhatók a böngésző beállításaiban.