Hirdetés

A brit rendőröknek nem gond az iPhone titkosítása



|

Használat közben lopták el egy bűnöző iPhone-ját, hogy azt ne kelljen feltörni.

Hirdetés

Komoly vitát eredményezett idén, amikor az Apple nem volt hajlandó egy terrorista iPhone-ját feltörni - az FBI végül külső segítséggel és sok pénzért cserébe megoldotta a feladatot, bár plusz információhoz végül nem jutott. Úgy tűnik, hogy a brit rendőrség tanult az idei évből, és másképp jutott hozzá ahhoz, amire szüksége volt. 

Hirdetés

Ahelyett, hogy utólag keveredett volna bonyolult jogi ügybe, a brit rendőrség úgy döntött, hogy még azelőtt megszerzi egy bűnöző iPhone-ját, hogy az zárolhatná. 

A BBC szerint a rendőrök egy olyan bűnözői csoport után nyomoztak, amely lopott bankkártyákkal vásárolt drága termékeket, majd azokat készpénzért eladta (üres kártyákat is programoztak). A csoport iPhone készülékekkel kommunikált, és tudták, hogy sok bizonyítékot találnak a vezető, Gabriel Yew készülékén. Ő viszont mindig zárolta az iPhone-ját, kivéve, amikor épp telefonálásra használta. 

A brit rendőrök úgy vélték, nem kényszeríthetik arra, hogy az ujját a szenzorra helyezze - ezért végül követték a gyanúsítottat, majd amikor az telefonálni kezdett, ellopták tőle az iPhone-ját. A terv tökéletesen működött, egy rendőr feladata ezután pedig az volt, hogy folyamatosan nyomogassa a kijelzőt, nehogy zárolja magát a készülék. 

A jutalom nem maradt el, az illető üzletszerűen vezette az illegális tevékenységeiről a feljegyzéseket. A bizonyítékok alapján négy további bűnözőt is elítéltek, és további 100 másikra bukkantak. 

Hirdetés

Úgy tűnik, AdBlockert használsz, amivel megakadályozod a reklámok megjelenítését. Amennyiben szeretnéd támogatni a munkánkat, kérjük add hozzá az oldalt a kivételek listájához, vagy támogass minket közvetlenül! További információért kattints!

Engedélyezi, hogy a https://www.pcwplus.hu értesítéseket küldjön Önnek a kiemelt hírekről? Az értesítések bármikor kikapcsolhatók a böngésző beállításaiban.