Hirdetés

Elméletben már PC-n is nézhető a Netflix 4K adása



|

Jó ideig kevesen élvezhetik majd az Ultra HD-t, de nem csak a monitor miatt.

Hirdetés

A Microsoft bejelentette, hogy mostantól akár 4K felbontásban is nézhetőek számítógépekről a Netflix műsorai. Sajnos ez egy jó ideig kevesek számára lesz elérhető a gyakorlatban, és nem pusztán az Ultra HD felbontású monitorok hiánya miatt: a 4K streaming jelenleg csak a Windows 10-ben található Microsoft Edge böngészővel működik, ráadásul kizárólag Intel Kaby Lake hardveres platformon. Utóbbi csak laptopokban érhető el, az asztali számítógépekbe szánt Kaby Lake processzorok a jövő év elején kerülnek majd piacra.


Hirdetés


Az értesülések szerint a limitáció nem a 4K videók esetében használt HEVC (H.265) videokodeknek köszönhető, hiszen ezt az újgenerációs NVIDIA és AMD grafikus kártyák is képesek dekódolni. A jelenlegi Edge + Kaby Lake limitációért valójában a stúdiók által kiharcolt, Microsoft PlayReady 3.0 hardveres másolásvédelmi eljárás lehet a felelős.


(Forrás: The Verge, Microsoft)

Hirdetés

Úgy tűnik, AdBlockert használsz, amivel megakadályozod a reklámok megjelenítését. Amennyiben szeretnéd támogatni a munkánkat, kérjük add hozzá az oldalt a kivételek listájához, vagy támogass minket közvetlenül! További információért kattints!

Engedélyezi, hogy a https://www.pcwplus.hu értesítéseket küldjön Önnek a kiemelt hírekről? Az értesítések bármikor kikapcsolhatók a böngésző beállításaiban.