Hirdetés

Kiszivárgott a DOTA2 fórumának felhasználói adatbázisa



|

A közel kétmillió fiók 80 százalékának sikerült visszafejteni a jelszavát.

Hirdetés

Nagy bajban lehetnek a jelszavaikat több helyen is használó DOTA2 játékosok, ugyanis 2016. július 10-én egy ismeretlen betörőnek sikerül lemásolni a hivatalos fórum (dev.dota2.com) felhasználói adatbázisát. A hacker közel 2 millió felhasználói fiók adatait lovasította meg, a kiszivárgott információk közt például e-mail címek, felhasználói nevek, IP-címek, és hashelt jelszavak találhatóak.


Hirdetés


A legnagyobb gyakorlati problémát a hashelt jelszavak jelentik, ugyanis a Valve által használt vBulletin fórummotor rendkívül elavult módszerrel próbálta visszafejthetetlenné tenni a jelszavakat. Ennek következtében mostanra a kiszivárgott jelszavak nagyjából 80 százalékát sikerült "feltörni". A netezők jelentős tábora szinte mindenhol ugyanazt a jelszót használja, így a körülményektől függően a visszafejtett jelszavukkal a bűnözők beléphetnek az e-mail fiókjukba, átvehetik az uralmat a közösségi médiás jelenlétük felett, vagy a legrosszabb esetben akár a pénzügyi szolgáltatásaikhoz is hozzáférhetnek.



A DOTA2 fórum felhasználói ezen az oldalon győződhetnek meg az érintettségükről. Amennyiben több helyen is felhasználták a kiszivárgott jelszavukat, akkor minél előbb változtassanak jelszót a többi webhelyen.


(Forrás: ZDNet, PC Gamer, LeakedSource)

Hirdetés

Úgy tűnik, AdBlockert használsz, amivel megakadályozod a reklámok megjelenítését. Amennyiben szeretnéd támogatni a munkánkat, kérjük add hozzá az oldalt a kivételek listájához, vagy támogass minket közvetlenül! További információért kattints!

Engedélyezi, hogy a https://www.pcwplus.hu értesítéseket küldjön Önnek a kiemelt hírekről? Az értesítések bármikor kikapcsolhatók a böngésző beállításaiban.