Hirdetés

A Jawbone-t is megvette volna a Fitbit



|

A Fitbit sorra vásárolná fel a riválisait, a Jawbone azonban kevesellte a felajánlott összeget. Most viszont pénz nélkül maradt.

Hirdetés

Korábban szabadalmi csatát vívott egymással a Fitbit és a Jawbone, azonban a jelentések szerint a két cég hajlandó volt leülni egy lehetséges felvásárlásról tárgyalni. 

Hirdetés

A megbeszélések azonban zátonyra futottak, ugyanis a Jawbone kevesellte a felajánlott összeget - állítólag az 1,5 milliárdos értékelése ellenére csak ennek töredékét fizette volna a Fitbit. 

A Jawbone emiatt most nehéz helyzetbe került, ugyanis azonnal tőkét kell találnia, ha folytatni akarja a működését. A befektetők is komoly nyomást gyakoroltak a cégre, sőt, egyesek már az eladást szorgalmazzák. Egy befektetési bankot is felbérelt a Jawbone arra, hogy kezelje az ajánlatokat - de egyelőre egyetlen komoly érdeklődő sem volt. 

A helyzet talán megfordulhat a közeljövőben, ugyanis a pletykák alapján közel járnak ahhoz, hogy tőkét szerezzenek egy új befektetőtől. 

Amennyiben a Jawbone rábólintott volna az üzletre, akkor a Pebble és a Vector után rövid időn belül a harmadik riválisát vásárolta volna fel a Fitbit. 

Hirdetés

Úgy tűnik, AdBlockert használsz, amivel megakadályozod a reklámok megjelenítését. Amennyiben szeretnéd támogatni a munkánkat, kérjük add hozzá az oldalt a kivételek listájához, vagy támogass minket közvetlenül! További információért kattints!

Engedélyezi, hogy a https://www.pcwplus.hu értesítéseket küldjön Önnek a kiemelt hírekről? Az értesítések bármikor kikapcsolhatók a böngésző beállításaiban.