Hirdetés

A Lenovo veheti meg a Fujitsut



|

Már ebben a hónapban megköthetik az üzletet - a hír hatására a Fujitsu árfolyama is emelkedett.

Hirdetés

A japán Fujitsu részvényárfolyama több mint 7 százalékot emelkedett azután, hogy megjelentek a hírek a felvásárlásáról. Állítólag a kínai Lenovo szeretné megvenni

Hirdetés

Az üzletet egyik fél sem erősítette meg, azonban a Fujitsu bevallotta, hogy mérlegeli a lehetőségeit, és az ajánlatot is. A Fujitsu azt mondja, hogy a PC-s üzletág leválasztása óta folyamatosan mérlegeli az opciókat. 

A Nikkei szerint még ebben a hónapban megkötik az üzletet, amelynek keretében 2000 Fujitsu-dolgozó költözik a Lenovóhoz. 

A Fujitsu korábban a Toshibával és a Vaioval egyesítette volna a PC-s üzletágakat, azonban a három fél végül nem tudott megállapodni. 

Az okostelefonok és a táblagépek elmúlt években látott sikere komoly fejfájásokat okozott a PC-s piacnak, a kisebb gyártók egyre nehezebben maradtak talpon. Az eladások az idei második negyedévben újabb 4,5 százalékkal csökkentek. 

A PC-s piacon jelenleg 6 százalékot birtokol a Fujitsu, a piacvezető Lenovo 21,2 százalékot, a HP 20,8-at, a Dell pedig 16-ot. 

Hirdetés

Úgy tűnik, AdBlockert használsz, amivel megakadályozod a reklámok megjelenítését. Amennyiben szeretnéd támogatni a munkánkat, kérjük add hozzá az oldalt a kivételek listájához, vagy támogass minket közvetlenül! További információért kattints!

Engedélyezi, hogy a https://www.pcwplus.hu értesítéseket küldjön Önnek a kiemelt hírekről? Az értesítések bármikor kikapcsolhatók a böngésző beállításaiban.