AMD Catalyst már Windows 8-ra is



|

Egyelőre csak a HD 5000 szériától felfelé használható a meghajtó.

Röviddel a Windows 8 végleges változatának elérhetővé válása után az AMD kiadta a 12.8-as verziószámú Catalyst meghajtócsomagját, amely már hivatalosan is támogatja a redmondiak új operációs rendszerét.


Sajnos a friss driver csak a HD 5000 szériától kezdve használható, ám a régebbi kártyák tulajdonosai tapasztalataink szerint a Windows 7-hez kiadott 12.6-os meghajtót is telepíthetik a Windows 8 (RTM) rendszerükre. Ehhez ki kell csomagoltatni a letöltött telepítőkészletet, majd a setup.exe állománynál be kell kapcsolni a Windows 7 kompatibilitási módot – felelősséget nem vállalunk a működéséért, de nálunk bevált a módszer.


A legfrissebb Catalyst teljes mértékben támogatja a Windows 8-ban bevezetett WDDM 1.2 meghajtómodellt, így a működik vele többek közt a natív sztereoszkopikus 3D megjelenítés, míg az új Target-Independent Rasterization renderelési metódusnak hála nagy mértékben javulhat egyes játékoknál az élsimítás minősége.


Ezen felül az AMD szerint a DirectX 11-es Unified Video API támogatásának köszönhetően már egyszerre lehet játszani és videót kódolni a kártyáival, mobil eszközök esetén javítottak a képelforgatáson, továbbá optimalizálták a GPU-k fogyasztását.


Az AMD Catalyst 12.8 a régebbi kártyák mellőzése ellenére ironikus módon támogatja még a Windows XP operációs rendszert is, ám a fentebb taglalt újítások nyilván nem érhetőek el a régi platformon. A szoftver vaskos kiadási megjegyzése ide kattintva olvasható el, letölteni pedig itt lehetséges a meghajtót.

Úgy tűnik, AdBlockert használsz, amivel megakadályozod a reklámok megjelenítését. Amennyiben szeretnéd támogatni a munkánkat, kérjük add hozzá az oldalt a kivételek listájához, vagy támogass minket közvetlenül! További információért kattints!

Engedélyezi, hogy a https://www.pcwplus.hu értesítéseket küldjön Önnek a kiemelt hírekről? Az értesítések bármikor kikapcsolhatók a böngésző beállításaiban.