Hirdetés

Arsenal-MU rangadó 3D-ben



|

Kilenc brit kocsma vendégei 3 dimenzióban élvezhetik az örökrangadó kísérleti közvetítését.

Hirdetés

A brit Sky TV bejelentette, hogy a hétvégén a Premier League slágermérkőzését, az Arsenal és a Manchester United összecsapását 3 dimenzióban fogja közvetíteni, kilenc kiválasztott kocsma számára elérhetővé téve az adást. Közleményük szerint habár a vendéglátóhelyek kilétét titokban tartják, annyit lehet tudni, hogy London, Manchester, Cardiff és Edinburgh városában lesz érdemes majd keresgélniük a szurkolóknak. A meccs nézéséhez szükséges szemüveget a csatorna munkatársai fogják biztosítani, mivel e nélkül élvezhetetlen lenne az adás: S valószínűleg ezen ok miatt korlátozza a csatorna az adáshoz való hozzáférést is.

 

 



A közvetítésben elmondásuk szerint az Avatar 3 dimenziós film készítői is segítenek majd, hiszen a csatorna két külön stábbal lesz jelen a sporteseményen. Az egyik csapat - külön kommentátor, rendező, operatőrök és így tovább - a hagyományos felvételeket készítik majd, míg a többiek a kísérleti adás felvételénél lesznek érdekeltek. Mindez pluszköltséget jelent, amely miatt nem valószínű, hogy egyelőre sok sportadó szentel majd külön csatornát a 3 dimenziós közvetítéseknek. Eddig például csak az idei nyári labdarúgó-világbajnokságot már 3 dimenzióban közvetítő ESPN merte ezt meglépni, de ők is jelezték, hogy az első évben "csak" 85 esemény élő közvetítését tervezik.

 

 

 

"Mintha ott lennék"

Főként, hogy az első amerikai tapasztalatok szerint nem biztos, hogy a tévénézők tömegesen fizetnének elő a 3 dimenziós sportcsatornára. A HDlogix nevű cég kísérletében ugyanis egy NFL meccset 3D-ben közvetítettek a helyszínen lévő nézők számára a pálya tetején lévő óriáskivetítőn. Az első visszajelzések pozitívak voltak, hiszen a megkérdezett nézők mind "az olyan mintha ott lennék" elégedett visszajelzéssel reagáltak a riporter kérdésére. Idővel azonban megszabadultak a szemüvegtől. Igaz talán a kísérlet sem volt jól kigondolva, hiszen az érintettek valóban jelen voltak a meccsen, s bizonyára néha a pályára is lepillantottak, mikor már zavaróvá vált a szemüveg. Otthon ülve viszont lehet, hogy nem felemás érzésekkel távoztak volna a kísérletben részt vevő szurkolók.
Hirdetés

Úgy tűnik, AdBlockert használsz, amivel megakadályozod a reklámok megjelenítését. Amennyiben szeretnéd támogatni a munkánkat, kérjük add hozzá az oldalt a kivételek listájához, vagy támogass minket közvetlenül! További információért kattints!

Engedélyezi, hogy a https://www.pcwplus.hu értesítéseket küldjön Önnek a kiemelt hírekről? Az értesítések bármikor kikapcsolhatók a böngésző beállításaiban.