Hirdetés

Bemutatkozott a Samsung villámgyors rendszerkamerája



|

3D objektív is van a Samsung NX300-hoz, úgy láttuk illik a Ford Mustanghoz.

Hirdetés

A Samsung már februárban bemutatta, az NX sorozat új zászlóshajóját, az NX300-at. Ma látványos, több fotós helyszínt magában foglaló bemutatón próbálhattuk ki a masinát és a hozzá tartozó objektíveket, köztük az új NX 45mm-es F1,8 2D/3D objektívet, mely Full HD videók és fotók készítésére is használható.

Az NX300 20,3 megapixeles APS-C méretű CMOS szenzort tartalmaz, ami tükörreflexes minőségszintet hivatott biztosítani, nagy ISO tartománya (ISO100-25600) fényszegény környezetben ad több esélyt (és élességet) képeinknek. A nagy érzékenységnek ilyen fizikai szenzorméret mellett tényleges gyakorlati jelentősége is van, tudunk miből gazdálkodni, mielőtt a képi zaj szétszedné a fotót.

Igazi technikai újdonság az NX termékvonalon a Hybrid Auto Focus (AF) rendszer, ami – ezt a bemutatón ki is próbálhatták a jelenlévők – gyorsabb és pontosabb fázis- és kontraszt alapú érzékelést biztosít, mint az előző NX modellek és mint más termékek általában. Az 1/6000 másodperces extra rövid záridő, valamint a 8,6 fps sebességű sorozatfelvétel segíti a sportfelvételeket, célfotókat.

A Samsung saját tervezésű DRIMe IV képalkotó motorja a gyorsaság másik alapköve. Jobb színreprodukciót és hatékonyabb zajcsökkentést tesz lehetővé, s támogatja a 1080p HD minőségű, 2D és 3D videok készítését is (erre alkalmas objektívvel).

 

Kezelhető retro design

3,31” képátlójú AMOLED kijelzőt kapott az NX300 mely vertikálisan dönthető (oldalirányban nem). A kezelőgombok és az objektívgyűrű mellett érintőképernyő, valamint az ötgombos manuális kezelőfelület az eddigieknél változatosabb kezelési lehetőségeket nyújt.

A ház maga megjelenésében kicsit visszautal a régebbi, filmes kamerák világára, ami különösen a barna színű változatra, igaz, nagyon jól mutatott a kiállított Ford Mustang bőrülésén. Smart funkciójának használatával a kezelő 14 különböző beállítás közül választhat – például: Creative Shot, Landscape, Light Trace vagy Action Freeze. Az NX300 i-Depth funkciójával gyakorlatilag állítani lehet a kép mélységélesség hatását, az i-Function pedig lehetővé teszi a felhasználó számára, hogy az objektív állításával módosítsa a fényképezőgép paramétereit, s ezzel úgy igazítsa a képet, hogy a készüléket mindvégig célirányosan tartja.

Azonnali megosztás a továbbfejlesztett Wi-Fi kapcsolaton keresztül Wi-Fi hálózatokhoz és Wi-Fi Direct eszközökhöz is képes csatlakozni az NX300. A Samsung SMART CAMERA alkalmazás további hasznos és ravasz lehetőségeket tartogat az eddig is elérhető Remote Viewfinder (Távoli kereső) mellett. Képes vezeték nélkül csatlakozni az okostelefonokhoz, ha valamelyik SMART CAMERA funkció aktiválva van. Ezek között található az AutoShare, amely automatikusan elküldi az összes jó minőségű fotót a beállított okostelefonra, valamint a Mobile Link, amely lehetővé teszi a felhasználók számára, hogy a tetszőlegesen kiválasztott képeiket vagy albumaikat közvetlenül a mobilra küldjék. A DIRECT LINK gombbal közvetlenül a fényképezőgépről, a különféle közösségi weboldalakon keresztül oszthatók meg a fotók vagy automatikusan felhő alapú tárhelyre menthetők.

 

Samsung 45mm-es 2D/3D objektív

Az NX objektív kínálatra alapozhatnak a fotósok, mely szépen bővült az utóbbi években. A Samsung 45mm-es 2D/3D objektíve (külön kapható) a gyártó első egyobjektíves, nem professzionális fényképezőgépek számára készített 3D rendszere, amely állóképek és 1080p felbontású Full HD videok készítésére is alkalmas. Az állóképek felbontása az oldalarány változás és a belül osztott objektív miatt kb. 4 megapixel.

Hirdetés

Úgy tűnik, AdBlockert használsz, amivel megakadályozod a reklámok megjelenítését. Amennyiben szeretnéd támogatni a munkánkat, kérjük add hozzá az oldalt a kivételek listájához, vagy támogass minket közvetlenül! További információért kattints!

Engedélyezi, hogy a https://www.pcwplus.hu értesítéseket küldjön Önnek a kiemelt hírekről? Az értesítések bármikor kikapcsolhatók a böngésző beállításaiban.