Hirdetés

Filmletöltés 5 másodperc alatt



|

Egy új technológia lehetővé teszi, hogy filmeket töltsünk le másodpercek alatt.

Hirdetés

A Georgia Electronic Design Center (GEDC) kutatói, Joy Laskar vezetésével fejlesztett technológia extra magas frekvenciájú rádióhullámokat használ, nagy méretű adatfájlok továbbításhoz.
A hagyományos Bluetooth vagy Wi-Fi szabványok általában kis mennyiségű adatot áramoltatnak egyszerre az eszközök közt, de egyik sem alkalmas igazán arra, hogy gyorsan, például nagyfelbontású videókat vagy más nagy méretű állományokat továbbítson.

A GEDC a 60 GHz-es hullámsávot használta kísérleteiben, és már elérték a 15 Gbit/s-es sebességet, bár az igazsághoz az is hozzátartozik, hogy mindössze egy méteres távolságra.

A kutatók szerint sem lehet majd 10 méternél távolabbra jutttani az ilyen nagy frekvenciájú jelet, de legalább sokkal kevesebb interferenciát szed fel közben és biztonságosabb is az adatátvitel, mint a jelenlegi drótnélküli módszerekkel.

Hirdetés

Úgy tűnik, AdBlockert használsz, amivel megakadályozod a reklámok megjelenítését. Amennyiben szeretnéd támogatni a munkánkat, kérjük add hozzá az oldalt a kivételek listájához, vagy támogass minket közvetlenül! További információért kattints!

Engedélyezi, hogy a https://www.pcwplus.hu értesítéseket küldjön Önnek a kiemelt hírekről? Az értesítések bármikor kikapcsolhatók a böngésző beállításaiban.