Hirdetés

GeForce 9500 GT a Chaintechtől



|

Megkezdődött az NVIDIA alsókategóriájának megújulása.

Hirdetés

A hazánkból kikopott, de a távol-keleten virágzó Walton Chaintech a nagyokat megelőzve, elsőként mutatta be az NVIDIA legújabb alsókategóriás grafikus magjára épülő vezérlőjét. A DirectX 10-et támogató újdonság az 55 nanométeres gyártástechnológiával készülő G96-os lapkára épül, melyben - a 8600-as szériához hasonlóan - összesen 32 darab stream processzor található. Ezen kis számolóegységek 1375 megahertzen üzemelnek, míg a komplett mag az 550 megahertzes értéket kapta.

 

 

chaintech_geforce9500gt.png

 

Ami a nyomtatott áramkörre integrált memórialapkákat illeti, azok továbbra is 128 biten kapcsolódnak a grafikus központi egységhez. Ebben a kategóriában azonban ez legkevésbé sem bűn, főleg akkor nem, ha a mennyiség - 512 MB - és az üzemfrekvencia - 1600 megahertz - nagyjából összhangban áll a GPU képességeivel. Az SLI támogatással is felvértezett kártya az előzetes becslések szerint rögtön a 100 dollár alatti vezérlők táborához csatlakozik, ahol olyan konkurens és házon belüli termékekkel kell felvennie a versenyt, mint a Radeon HD3650 vagy a GeForce 8600 GT.

Hirdetés

Úgy tűnik, AdBlockert használsz, amivel megakadályozod a reklámok megjelenítését. Amennyiben szeretnéd támogatni a munkánkat, kérjük add hozzá az oldalt a kivételek listájához, vagy támogass minket közvetlenül! További információért kattints!

Engedélyezi, hogy a https://www.pcwplus.hu értesítéseket küldjön Önnek a kiemelt hírekről? Az értesítések bármikor kikapcsolhatók a böngésző beállításaiban.