Hirdetés

HD-DVD vagy Blu Ray? Mindkettő!



|

Hirdetés

Ezzel a lépéssel azonban a Paramount lesz az első, amely mindkettőt igénybe kívánja venni filmjei terjesztéséhez: úgy döntöttek, hogy HD-DVD és Blu-Ray lemezeken is piacra dobnak egyes "minőségibb" mozifilmeket.

Az elemzők szerint ennek a döntésnek talán valamivel több értelme van a csatározásoknál, legalábbis addig, amíg el nem dől, hogy végül is melyik formátum marad hosszú távon a piacon. A két típus nem kompatibilis egymással, vagyis legfeljebb akkor olvashatók egy lejátszóval, ha azt úgy alakították ki, hogy mindkettő lemezfajtával elboldoguljon. A HD-DVD a DVD utódjának tekinthető, mert a hordozó réteg a lemez anyagának közepénél található, míg a Blu-Ray esetében az adathordozó felület sokkal közelebb van az olvasó lézerfej felőli lemezfelülethez.

A Paramount kezdetben a HD-DVD-t támogatta, míg a konkurens formátumot jóval nagyobb és több gyártó részesítette előnyben. Mivel a Sony-féle PlayStation 3 játékgép azonban a videólejátszást is támogatja, Blu-Ray lemezeket fogad majd, és jövő év első felében kerül piacra, így a vásárlók egy időben gyakorlatilag egy asztali "DVD-lejátszót" is kapnak. Talán ez vezetett a filmstúdió döntéséhez. Nem beszélve arról, hogy valószínűleg olcsóbb is lesz a játékkonzol, mint az akkortájt kapható, kizárólag Blu-Ray filmek lejátszására alkalmas készülékek. A formátumnak ez egy igen fontos piaci előnyt jelent.

A Toshiba úgy reagált, hogy szerintük a Paramount még mindig tisztában van a HD-DVD előnyeivel, ami főként a lemezek jelentősen alacsonyabb előállítási költségében keresendő. A cég több filmstúdiót is igyekszik meggyőzni a HD-DVD előnyeiről, ami annak tudható be, hogy hamarosan bemutatják első, ilyen lemezek olvasására képes lejátszójukat.

Hirdetés

Úgy tűnik, AdBlockert használsz, amivel megakadályozod a reklámok megjelenítését. Amennyiben szeretnéd támogatni a munkánkat, kérjük add hozzá az oldalt a kivételek listájához, vagy támogass minket közvetlenül! További információért kattints!

Engedélyezi, hogy a https://www.pcwplus.hu értesítéseket küldjön Önnek a kiemelt hírekről? Az értesítések bármikor kikapcsolhatók a böngésző beállításaiban.