Hirdetés

Ilyenek az első mini-STX-es alaplapok



|

Az ASRock és az ECS álltak elő elsőként az újdonságokkal.

Hirdetés

Az Intel még 2015-ben indított egy új platformot a legkisebb alaplapoknak, amelyek képesek támogatni a cserélhető processzorokat. Most az első tényleges alaplapok is kezdenek szállingózni. 

Hirdetés

Azt már a CES alatt is lehetett tudni, hogy az ASRock és az ECS magával vitte az újdonságokat, mostanra pedig a konkrét információk is befutottak a modellekről. 

Tulajdonképpen egy Intel NUC méretű mini-PC-t lehet ezekkel építeni, de a CPU-t és a többi alkatrészt mi választjuk, és szükség szerint bármikor frissítjük. 

A mini-STX-es alaplapok az Intel eddig 5x5-ösként ismert szabványára építenek. Ez azt jelenti, hogy 5,5 x 5,8 hüvelykesek, LGA 1151-es foglalattal. Ez a Skylake processzorokat is kezeli, 65 wattos fogyasztásig. 

Az ASRock megoldása két DDR4-es SODIMM-et kezel, 2133 MHz-es órajelig. Van M.2-es SATA3 és egy másik M.2 slot (WiFi és Bluetooth modulnak), HDMI, VGA, USB 3.0, USB-C, USB 2.0 és gigabites Ethernet is rajta. 

Az ECS verziója hasonló tudással rendelkezik, két memóriafoglalatot és két M.2 slotot kínál (tárhelynek és vezeték nélküli kártyának). Ezen két USB 3.0, egy 3.1-es USB-C, DisplayPort és HDMI kaptak helyet. 

A házak tekintetében még nincs nagy kínálat. A SilverStone mellett az ASRocknak van, ez utóbbi 1,92 literes. 

Hirdetés

Úgy tűnik, AdBlockert használsz, amivel megakadályozod a reklámok megjelenítését. Amennyiben szeretnéd támogatni a munkánkat, kérjük add hozzá az oldalt a kivételek listájához, vagy támogass minket közvetlenül! További információért kattints!

Engedélyezi, hogy a https://www.pcwplus.hu értesítéseket küldjön Önnek a kiemelt hírekről? Az értesítések bármikor kikapcsolhatók a böngésző beállításaiban.