Hirdetés

Logitech Live Messenger kamerák



|

A Logitech és a Microsoft szoros együttműködés keretében indítják útnak a Windows Live Messengert - teljes képernyős, szinkronban futó video- és hanghívások

Hirdetés

A két fejlesztő cég mérnökei közösen fejlesztették ki azt a technológiát, ami a teljes képernyős, szinkronban futó video- és hanghívások alapját képezi. A Logitech ugyanezt a megoldást már 2005 áprilisa óta használja az MSN Messenger részeként elérhető Video Conversation szolgáltatáshoz. A cég azt tervezi, hogy következő QuickCam webkameráin egyetlen gombnyomásos hozzáférést biztosít majd a Windows Live Messenger bizonyos funkcióihoz.

Óriási iramban nő a videotelefonálásos beszélgetések száma, hiszen egyre könnyebb hozzájutni a szükséges hardverekhez és szoftverekhez, és az egyre növekvő internet penetráció is segít ebben. A Video Conversation szolgáltatás bevezetése óta az MSN Messenger felhasználók több, mint 500 millió videotelefon beszélgetést kezdeményeztek. A videó szolgáltatásának népszerűsége gyorsabban nő, mint a kizárólag hang alapú kommunikációé. 2006 januárjában a felhasználók összesen közel 1,1 milliárd percnyi videobeszélgetést folytattak egymással.

Az egész tervezetben a Logitech adja azt a műszaki hátteret, ami a párhuzamosan futó audió és videó sávokat állandó szinkronban tartja, valamint átjuttatja tűzfalakon és hálózati címfordítókon (NAT) is, amik a videokommunikáció blokkolásával régebben sok bosszúságot okoztak a felhasználóknak. A Logitech üzemelteti a videohívásokat kiszolgáló számítógépeket is.

A Logitech összes QuickCam webkamerája teljesen kompatibilis a Windows Live Messenger szolgáltatással, és több olyan technológiát fejlesztett ki, amely egyszerűsíti, és kényelmesebbé teheti a videotelefonálást:

Logitech RightLight technológia
Ez a megoldás számos kedvezőtlen megvilágítási helyzetben jelentősen fel tudja javítani a webkamerák által közvetített kép minőségét. Érzékelőlapkák, vezérlőprogramok és minőségi objektívek dolgoznak együtt azért, hogy még kevés fény mellett is csekély torzítású képeket, élethű bőrszíneket és árnyalatokat láthassunk.

Logitech RightSound technológia
A webkamera mikrofonját visszhangszűrő akusztikai szoftverrel kombináló RightSound megoldásnak köszönhetően videohívásainkat fejhallgató viselése nélkül is folytathatjuk. A webkamera vezérlőprogramjába épített intelligens algoritmus kiszűri az egymáshoz közel lévő hangszóró és mikrofon által gerjesztett visszhangokat.

Logitech Video Effects szoftver
Ezt már több ízben is bemutattuk a PC World magazinban, és a PC Studioban is. Ezzel a beszélgetők saját arcképüket teljes egészében egy háromdimenziós rajzfilmfigurára cserélhetik, ami követi arcjátékukat. A program arra is alkalmas, hogy virtuális kiegészítőkkel (például szemüveggel vagy koronával) díszítsük fel saját képmásunkat.

Hirdetés

Úgy tűnik, AdBlockert használsz, amivel megakadályozod a reklámok megjelenítését. Amennyiben szeretnéd támogatni a munkánkat, kérjük add hozzá az oldalt a kivételek listájához, vagy támogass minket közvetlenül! További információért kattints!

Engedélyezi, hogy a https://www.pcwplus.hu értesítéseket küldjön Önnek a kiemelt hírekről? Az értesítések bármikor kikapcsolhatók a böngésző beállításaiban.