Hirdetés

Smart TV vagy streaming modul?



|

Az okostévék ma már nem járnak túl nagy plusz kiadással, egészen sokra képesek, így vajon véget ért a streaming eszközök élete?

Hirdetés

Régen még hatalmas újdonság volt, ha egy tévé "okosként" jelent meg. Ez kezdetben még alig jelentett néhány szolgáltatást, de mára rengeteget javult a helyzet: app áruház, erősebb SoC-k, több extra. De akkor vajon miért kínálnak még mindig streaming eszközöket? Mivel tud többet egy ilyen vevő, mint egy okostévé?


Hirdetés


Több szolgáltatás

A streaming eszközök egyik nagy előnye, hogy készítőik nem a tévé képminőségére, hangjára, kialakítására stb. kell, hogy figyeljenek elsősorban, hanem csakis a streaming szolgáltatásokra. Emellett nincsenek feltétlenül elkötelezve egy-egy szolgáltatás mellett, így több helyre is kapcsolódnak, sőt, a gyártónak kritikusan fontos, hogy bármelyik szolgáltatáshoz mindig tökéletes minőségben kapcsolódjon az eszköz, így a folyamatos frissítés garantált. Ez sokszor gond egy néhány éves smart TV-nél, amikor a szolgáltatást jelentősebben megváltoztatják - jó esetben a gyártó néhány hetes, vagy hónapos késéssel frissíti a klienst, rosszabb esetben többé nem lesz elérhető az adott szolgáltatás.



Jobb kezelőfelület

A tévégyártók megtanultak szuper paneleket, vezérlést stb. készíteni, de a kezelőfelületnél sokáig nem sok extrával volt dolguk. A smart TV-knél annyi mindent kell kényelmessé tenni, hogy ettől sokszor teljesen összezavarodnak a gyártók és a végeredmény katasztrofális lesz. A streaming eszközöket készítők sok esetben az IT-iparban járatos cégek, és jól tudják, hogyan lehet kényelmesen sok-sok szolgáltatást elérni. A streaming szolgáltatásoknál emellett arra is figyelnek, hogy a kisebb finombeállításokat is elérjük - ezeket sok okostévénél kifelejtik.



PC-kapcsolat és még valami

Az okostévéken sok minden elérhető, de a streaming eszközök egy lépéssel tovább mentek már. Például nem csupán mobilokról, de PC-ről és szinte bármilyen egyéb eszközről képesek fogadni adatfolyamot. Szeretnénk egy kattintással másodlagos monitorként használni tévénket? - a streaming eszközökkel nem probléma.



Végül még egy fontos vonzó tényező: a streaming eszközök olcsók - pláne akkor, ha egy tévé árához viszonyítjuk. Kb. 10-15 ezer forintért már kiváló modelleket lehet kapni, amik rengeteg mindenre használhatók, ha pedig mondjuk tévét cserélünk, vagy éppen új tévé vásárlása előtt állunk, a "smart" funkció miatt nem kell extra felárat kifizetnünk.

Hirdetés

Úgy tűnik, AdBlockert használsz, amivel megakadályozod a reklámok megjelenítését. Amennyiben szeretnéd támogatni a munkánkat, kérjük add hozzá az oldalt a kivételek listájához, vagy támogass minket közvetlenül! További információért kattints!

Engedélyezi, hogy a https://www.pcwplus.hu értesítéseket küldjön Önnek a kiemelt hírekről? Az értesítések bármikor kikapcsolhatók a böngésző beállításaiban.