Hirdetés

Targus Privacy Screen: ne bámuld a monitorom!



|

Kutató tekintetektől véd a Targus képernyő szűrője

Hirdetés

Mindenki maximálisan megoldottnak tekinti adatainak védelmét azzal, hogy a gépére kémprogramok és adathalászat elleni alkalmazást telepít, de nem egy tanulmány bizonyította már, hogy a legkönnyebben éppen a legegyszerűbb módszerekkel tehetünk szert információkra. Van az adatlopásnak is egy igen kellemetlen, vizuális módszere is, amikor illetéktelenek vállunk fölött vagy oldalról kandikálva nyernek – szó szerint – betekintést anyagainkba. Egy zsúfolt, nyílt terű irodában nem kerülhetjük ki ennek lehetőségét, de a tekinteteket azért blokkolhatjuk.

 

targus privacy screen
 

A Targus cég LCD monitorokra és noteszgép kijelzőkre szánt fóliája többféle méretben elérhető. Ez a polár szűrő csak mintegy 2×45 fokban engedi látszani a kijelzőt, aki oldalról próbál bepillantani, az egy erősen homályos és sötét képet lát. A blokk nem 100 százalékos, de a szövegeket olvashatatlanná és a képet gyakorlatilag értékelhetetlenné teszi, így bizalmas információink nem esnek könnyen prédául.

 

targus asf privacy screen
 

Ötletes és egyszerű a termék, minden elterjedt noteszgép és asztali kijelző méretben hozzáférhető. Ugyanakkor ára elég magas, így inkább olyan helyeken érezzük létjogosultságát, ahol kényes adatokat kezelünk és mégis közös, nyílt irodatérben kell dolgoznunk.


Értékelés

  • Targus Anti-Glare Privacy Screen 15.4”
  • Előny: Digitális magánszférát biztosít
  • Hátrány: Drága, a szűrés nem egészen 100 százalékos
  • Teljesítmény: 4,5
  • Szolgáltatás: 4
  • Ár/Teljesítmény: 3

 

Hirdetés

Úgy tűnik, AdBlockert használsz, amivel megakadályozod a reklámok megjelenítését. Amennyiben szeretnéd támogatni a munkánkat, kérjük add hozzá az oldalt a kivételek listájához, vagy támogass minket közvetlenül! További információért kattints!

Engedélyezi, hogy a https://www.pcwplus.hu értesítéseket küldjön Önnek a kiemelt hírekről? Az értesítések bármikor kikapcsolhatók a böngésző beállításaiban.