Hirdetés

A csöndes és a mini: apró egerek notebookhoz



|

Kipróbáltunk két megfizethető notebook rágcsálót, ami útközben is megkönnyíti az életünket.

Hirdetés

Speedlink Calado Silent Mouse

Ára: Kb. 5000 Ft

Elsőként a Logitech hozta be a köztudatba a teljesen csöndes egeret, azóta pedig számos gyártó átvette (lenyúlta) ezt az extra funkciót. Elsőként érthetetlen és fölösleges funkciónak tűnik a silent kialakítás, ám használat közben könnyű megszokni a valóban hangtalan gombokat. Teszt után már nekünk is zavaró volt visszaülni egy hangosan kattogó irodai egérhez. A Speedlink Calado tényleg teljesen hangtalanul működik, a leírás szerint 90 százalékkal csöndesebben használható, mint például a hagyományos, zajcsillapítás nélküli Logitech B110-esünk. Az ötgombos rágcsáló gumiborítást kapott, fogása meglehetősen kényelmes, közepes mérete miatt a legtöbb felhasználnak megfelelő lesz, akár PC-hez is ajánlhatjuk.

 A 2,4 GHz-es rádiós technológiát már jól ismerjük, a kb. 7-8 méteres hatótáv bőségesen elegendő. A mellékelt USB-s vevőegységet az egér aljából húzhatjuk elő, külön kapcsolót itt sem kapunk, csatlakoztatás után azonnal elkezdhetjük a munkát. Az 1600 dpi felbontású optika kellően precíz, az érzékelőt a görgő fölötti kapcsolóval szabályozhatjuk. A kompakt nano-USB vevőnek azért van egy nagy hátránya is - azon kívül, hogy elfoglal egy szabad USB portot - mégpedig, hogy folyamatosan bekapcsolva tartja az egeret. Mivel nincs fizikális kapcsoló, ezért bizonyos időközönként hibernálja magát az egér, amit szerencsére egyetlen kattintással visszahozhatunk Csipkerózsika álmából.

 

Hirdetés

A 11 centi hosszú Speedlink Calado a legtöbb igényt képes kiszolgálni, módjával még játékra is használható. Hosszútávon munkára és multimédiás felhasználásra ajánlhatjuk főként, alacsony ára miatt gyerekek számára is ideális eszköz lehet. Arra azonban érdemes figyelni, hogy a Speedlink ezúttal a csak a jobbkezeseknek kedvezett, cserébe viszont korrekt kialakítást kapunk, megfelelő anyagminőséget és teljesen csöndes működést.

Trust USB-C Retractable Mouse

Ára Kb. 6000 Ft

A Trust 1000 dpi-s utazóegere leginkább hölgyeknek szól, méretesebb férfikézben ugyanis teljesen elvész az aprócska eszköz. Persze lehet olyan élethelyzet, amikor egy ilyen kisméretű egér is megoldást jelenthet, például, ha egyszerűen nincs elég hely a táskánkban. A két gombot plusz egy görgőt tartalmazó Trust USB-C Retractable Mouse csak egy picit nagyobb, mint egy gyufásdoboz, szimmetrikus kialakításának köszönhetően viszont jobb és bal kezesek is élvezhetik társaságát. A mérete miatt főként ujjbeggyel történő fogás lesz kifizetődő, játékra ezt a modellt egyáltalán nem ajánlhatjuk, a gyors és heves mozdulatok nem túl kényelmesek vele.

 

Elsőre vezeték nélkülinek is hihetnénk a Trust egerét, pedig itt is hagyományos, zsinóros kialakításról van szó. Az egér testében megbújó kábelt egy határozott mozdulattal tudjuk kihúzni, így nagyjából egy 70 centis kábellel kell kalkulálnunk, ami asztali PC-s felhasználók számára felejtőssé teszi ezt a modellt. A kábel szerencsére nem sprőd, rugalmas anyagból készült, így egy hibrid noteszhez vagy szubnoteszhez is ideális választás lehet. Az egér csatlakozója USB Type-C típusú, azaz csak a legmodernebb gépekhez lesz használható. A gyártó példának okáért egy a 12 hüvelykes MacBookhoz ajánlja rágcsálóját, de egyre több tableten és hibrid gépen megtalálható már az új csatlakozó formátum.

Hirdetés

Úgy tűnik, AdBlockert használsz, amivel megakadályozod a reklámok megjelenítését. Amennyiben szeretnéd támogatni a munkánkat, kérjük add hozzá az oldalt a kivételek listájához, vagy támogass minket közvetlenül! További információért kattints!

Engedélyezi, hogy a https://www.pcwplus.hu értesítéseket küldjön Önnek a kiemelt hírekről? Az értesítések bármikor kikapcsolhatók a böngésző beállításaiban.