Hirdetés

Visszafogott erőművész - Chieftec CFT–650–14C



|

A Chieftec tápegységei az évek során - egy-két kivétellel - kivívták az olcsó, de megbízható címet.

Hirdetés

Manapság egyre fontosabb a minőségi tápellátás, az alacsony fogyasztás és a szabványok betartása. Az általunk tesztelt 650 wattos moduláris, eltávolítható kábelezésű Chieftec típus nagy teljesítménye ellenére takarékos, amit a 80 Plus minősítés is garantál (vagyis a hatásfoka minimum 80 százalék).Nem kell tehát attól tartanunk, hogy feleslegesen vásárolunk túl nagy tápegységet, és ezáltal pazaroljuk az energiát.

 

 

img_7340_1_k.jpg
 

 

A termék belső felépítése átlagos. Hűtés szempontjából ugyan kissé zsúfolt, de a felhasznált kondenzátorok (a bemeneti oldalon 85 Celsius-fok hőtűrésű Hitachi, míg a kimeneti oldalon 105 Celsius-fok hőtűrésű 4000 órás Samxon típusokat találunk), és a moduláris tápoknál különösen fontos forrasztások minősége megüti az elvárt szintet.

 

 

img_7339_k.jpg
 

 

Az egyes ágakon műszerrel mértük a feszültségszint változásait, de 0,03 voltnál nagyobb ingadozást nem tapasztaltunk. A hűtésről egy 14 centiméter átmérőjű, maximálisan 2800 fordulat/perc sebességű, 0,7 amperes Yate Loon ventilátor gondoskodik, amelynek maximális zajkibocsátása 48,5 decibel. Bár hőmérséklet alapján leszabályozza a fordulatszámot, a ventilátor motorjának morajlása miatt a Chieftec CFT–650 nem tartozik a leghalkabb típusok közé.

 

img_7341_k.jpg

 


Véleményünk szerint ezzel a tápegységgel nem foghatunk mellé – feltéve, hogy ára továbbra is a gyártótól megszokott, kedvező szinten alakul, és a dobozba bekerül még egy PCI Express (PCIe) tápcsatlakozó is, hiszen ennek hiányában aligha tudjuk kihasználni maximális teljesítményét.

 

img_7342_k.jpg

 

Adatok:

  • 650 watt összteljesítmény
  • Moduláris felépítés
  • Aktív PFC
  • 80Plus minősítés
  • 14 centiméteres ventilátor
  • OVP-, OCP-, SCP-, OTP-védelem

 

Értékelés:

Előny: kiváló terhelhetőség, minőségi belső

Hátrány: kissé hangos, csak egy PCIe kábel


 

 

Hirdetés

Úgy tűnik, AdBlockert használsz, amivel megakadályozod a reklámok megjelenítését. Amennyiben szeretnéd támogatni a munkánkat, kérjük add hozzá az oldalt a kivételek listájához, vagy támogass minket közvetlenül! További információért kattints!

Engedélyezi, hogy a https://www.pcwplus.hu értesítéseket küldjön Önnek a kiemelt hírekről? Az értesítések bármikor kikapcsolhatók a böngésző beállításaiban.