Hirdetés

Jön az 1,5 gigahertzes Snapdragon



|

Két maggal szerelte fel a Qualcomm a leggyorsabb mobil processzorát.

Hirdetés

Két újabb ARM-alapú Snapdragon processzor válik elérhetővé január végén a Qualcomm partnerei számára. Az egyik az 1,3 gigahertzes órajelen járó darab lesz (még nem tisztázott az azonosítója), amely lényegében a jelenlegi 1 GHz-es változat 45 nanométeres, emelt órajelű változata.

 

qualcomm-snapdragon.jpg
 

Az érdekesebb feltétlenül a QSD8672 jelzésű: ez az első kétmagos Snapdragon, 1,5 GHz-es órajelen ketyeg. Egyelőre számszerűsíthető adatok nem állnak rendelkezésre a teljesítményét illetően, azonban a Qualcomm szerint minden gond nélkül megbirkózik a HD1080p minőségű videók lejátszásával és rögzítésével.


A 3D-s teljesítménye körülbelül a négyszerese az 1 GHz-es modellének, továbbá ez már akár 1440×900 pixeles kijelzőt is képes kezelni - az előző generáció esetében ez maximum 1280×720 volt. Viszont ez az érték meg sem közelíti a HD1080p-s videók felbontását (1920×1080 pixel), így várhatóan továbbra sem érkeznek majd olyan smartbookok, amelyeken natív felbontásban lehet megtekinteni ezeket a mozgóképeket.


Mivel az új Snapdragon még a gyártók számára is csak a közeljövőben válik elérhetővé, így az első erre épülő termékekre egy darabig még várnunk kell - bár nem elképzelhetetlen, hogy a nyár folyamán megérkezzenek az első bejelentések.

Hirdetés

Úgy tűnik, AdBlockert használsz, amivel megakadályozod a reklámok megjelenítését. Amennyiben szeretnéd támogatni a munkánkat, kérjük add hozzá az oldalt a kivételek listájához, vagy támogass minket közvetlenül! További információért kattints!

Engedélyezi, hogy a https://www.pcwplus.hu értesítéseket küldjön Önnek a kiemelt hírekről? Az értesítések bármikor kikapcsolhatók a böngésző beállításaiban.