Hirdetés

Az USA alelnöke robbantotta ki a Megaupload-botrányt?



|

Kim Dotcom új információkat fedett fel a botránysorozatról, amelyben az amerikai alelnök és az MPAA elnöke lehetnek a fő felelősök.

Hirdetés

A Megaupload-ügyben történt botrányos történésekkel kapcsolatban Kim Dotcom eddig sem tartotta magában a helyzetet még tovább bonyolító információkat. A bezárt oldal tulajdonosa a történteket egyenesen egy Hollywood-szponzorálta mega-összeesküvésnek nevezte, amelynek keretében a felsővezetésében korrupt amerikai kormány és a jogvédők közötti szimpátia jeleként előválasztási ajándék volt a Megaupload akciófilmbe illő lerohanása. Azóta már az is kiderült, hogy még az amerikai bíróságok szerint sem büntethető a cég és annak vezetői, mi több, az eddig történtek is súlyos eljárási hibák és túlkapások keretében zajlottak.

 

Kim Dotcom a legújabb nyilatkozatában arról beszélt, hogy tudja, ki rendelte el a cégének és az oldalainak a bezárását. Az már januárban sem volt érthető, hogy az amerikai kormány miért volt olyan agresszív egy látszólag minden tekintetben legálisan működő vállalattal szemben. Az ellenben nyílt titok, hogy a hatóságoknak gyakran ad forró nyomot a Hollywoodot képviselő MPAA a különböző nyomozásokban. A szóban forgó oldal azonban nem volt egy átlagos, szokványos célpont.

 

Az elmúlt hónapokban érdekes és meghökkentő híreket közölt a Megaupload tulajdonosa, a saját nyomozásuk pedig újabb titkot fedett fel, legalábbis ez derül ki Dotcom legutóbbi nyilatkozatából. A Megaupload alapítója azonban egyelőre óvatos, nem akarja túl hamar felfedni minden információját. Az elmondottak azonban még feltételes módban is meghökkentőek:

"Megbízható, hiteles forrásból tudom, hogy Joe Biden, [az Amerikai Egyesült Államok jelenlegi alelnöke] aki a korábbi szenátor és jelenlegi MPAA-főnök Chris Dodd legjobb barátja, rendelte el a Mega kiiktatását, amelyet a korábbi ügyvédje, a jelenleg államügyész Neil MacBride hajtott végre."

 

Hirdetés

Úgy tűnik, AdBlockert használsz, amivel megakadályozod a reklámok megjelenítését. Amennyiben szeretnéd támogatni a munkánkat, kérjük add hozzá az oldalt a kivételek listájához, vagy támogass minket közvetlenül! További információért kattints!

Engedélyezi, hogy a https://www.pcwplus.hu értesítéseket küldjön Önnek a kiemelt hírekről? Az értesítések bármikor kikapcsolhatók a böngésző beállításaiban.