Hirdetés

Elvették Dotcomtól az új fájlmegosztója webcímét



|

A gaboni távközlési miniszter személyesen adta ki a szükséges ukázt.

Hirdetés

A jelenleg egy 400 millió dollárba kerülő, óceán alatt futó internetkábel lefektetésével kacérkodó Kim Dotcom a tervek szerint januárban fogja elérhetővé tenni a Megaupload fájlmegosztójának utódját, ám annyi már biztos, hogy a szimplán Mega névre hallgató szolgáltatás nem a „http://me.ga” domain alól lesz elérhető.


A hetekkel ezelőtt beregisztrált címet tegnap hivatalosan is elvette tőle Gabon távközlési hatósága, ráadásul Blaise Louembe távközlési miniszter erre személyesen adott utasítást. Az AFP hírügynökségnek nyilatkozva az úriember elmondta, hogy .ga végződésű címet semmiképpen sem szeretnének kiadni olyannak, aki szerzői jogokat sértő weboldalt kíván üzemeltetni rajta.


Dotcom tájékoztatása szerint a webcímet a Gabon Telecom szolgáltatónál regisztrálta be, amely a Vivendi médiacég leányvállalata, vélhetően ezért ment olyan simán a domain elvétele. Ettől függetlenül Dotcom rendelkezik egy efféle esetre lefoglalt másik webcímmel, így az incidens nem fog kihatni a Mega indulására.

Hirdetés

Úgy tűnik, AdBlockert használsz, amivel megakadályozod a reklámok megjelenítését. Amennyiben szeretnéd támogatni a munkánkat, kérjük add hozzá az oldalt a kivételek listájához, vagy támogass minket közvetlenül! További információért kattints!

Engedélyezi, hogy a https://www.pcwplus.hu értesítéseket küldjön Önnek a kiemelt hírekről? Az értesítések bármikor kikapcsolhatók a böngésző beállításaiban.