Hirdetés

Gépi tanulással jósolnák meg, hogy ki hal meg a Trónok harcában



|

A Müncheni Műszaki Egyetem hallgatói tudni akarják a jövőt.

Hirdetés

Közeleg a Trónok harca új évada, a rajongók várják a hatodik szezont, és természetesen találgatnak, hogy vajon melyik karaktereket veszítjük el legközelebb. 

Hirdetés

Ebben a témában igyekszik segítséget nyújtani egy projekt (A Song of Ice and Data), amelyet a Müncheni Műszaki Egyetem hallgatói fejlesztenek. Ez a Wiki of Ice and Fireről szerzi az információkat, amely a könyvekből és a sorozatból egyaránt merít. 

A kifejlesztett eszköz minden egyes karaktert megvizsgál, 24 szemszögből (kérdés például az életkor, a ház, a házasság, illetve a népszerűség a wikis oldalon). 

Ezután az eszköz összehasonlítja az eredményeket az élő és a már halott karaktereknél, majd gépi tanulás segítségével megpróbálja megjósolni, hogy melyik szereplő dől ki a sorból legközelebb. 

Spoilerveszély

Aki nem látta az ötödik évadot, az ne olvasson tovább. 

A projekt keretében azt jósolják, hogy Bran Stark tovább él majd, mint Theon Greyjoy, de mindkettő nagyobb biztonságban van Tommennél, aki 97 százalék, hogy ebben a szezonban meghal. 

A twitteres plusz adatgyűjtések eredményeként azt mondják, hogy Daenerys Targaryen a negyedik legnépszerűbb karakter - és 95 százalék, hogy hamarosan kiírják a sorozatból. 

Érdekes lesz látni, hogy vajon mennyire jönnek be a tippek

Hirdetés

Úgy tűnik, AdBlockert használsz, amivel megakadályozod a reklámok megjelenítését. Amennyiben szeretnéd támogatni a munkánkat, kérjük add hozzá az oldalt a kivételek listájához, vagy támogass minket közvetlenül! További információért kattints!

Engedélyezi, hogy a https://www.pcwplus.hu értesítéseket küldjön Önnek a kiemelt hírekről? Az értesítések bármikor kikapcsolhatók a böngésző beállításaiban.