Hirdetés

Kémkedő kínai vonalkód-olvasókat találtak



|

Vállalati információkat is megszerzett a most lefülelt spyware.

Hirdetés

Az amerikai kisboltok, illetve nagyvállalatok - mint például a UPS és a FedEx - által is előszeretettel használt, Kínában gyártott kézi vonalkód-olvasók bónuszként egy Zombie Zero nevű spyware-t is tartalmaztak.

Hirdetés

A kémszoftver amint a balszerencsés cég Wifi hálózatához csatlakozott azonnal elkezdte tevékenységét és az összes elérhető információt Kínában található szerverekre továbbította. A Zombie Zero támadás első fázisaként a szoftver "megszökött" a szkennerekről és hozzálátott a cég hálózatának megfertőzéséhez. Ezek után a program alaposan körülnézett a tárolt fájlok között, elsődlegesen a "finance" (pénzügy) szó után kutatva, így olyan ipari kémkedés szempontjából fontos adatokhoz jutott, mint a vevőkör, vagy a szállítási adatok.

Nem ez az első alkalom, hogy kártékony kódot tartalmazó Kínában gyártott termék kerül piacra, előző hónapban például a Star N9500-as típusú okostelefonok operációs rendszerébe integrált malware okozott galibát.

Hirdetés

Úgy tűnik, AdBlockert használsz, amivel megakadályozod a reklámok megjelenítését. Amennyiben szeretnéd támogatni a munkánkat, kérjük add hozzá az oldalt a kivételek listájához, vagy támogass minket közvetlenül! További információért kattints!

Engedélyezi, hogy a https://www.pcwplus.hu értesítéseket küldjön Önnek a kiemelt hírekről? Az értesítések bármikor kikapcsolhatók a böngésző beállításaiban.