Hirdetés

Online videotéka az Axelerótól



|

Hirdetés

origo.hu). Az online megtekintést (streaming-et) lehetővé tevő megoldásnak köszönhetően a filmkedvelők az internet segítségével néhány perc alatt "kikölcsönözhetik" a kiválasztott filmet, amelyet 24 órán keresztül tetszőleges alkalommal nézhetnek meg számítógépükön.

A hazánkban ily módon egyedülálló – és világviszonylatban is újnak számító – szolgáltatást jelenleg a legalább 1 Mbit/s sávszélességgel és Axeleros e-mail címmel rendelkező ADSL előfizetők vehetik igénybe. Az Axelero Internetnek 130 film értékesítésére van felhasználói joga – köztük nagyjátékfilmekre és felnőtt tartalmú filmekre -, de a választék hazai és nemzetközi tartalomszolgáltatók bevonásával már a közeljövőben tovább bővülhet.

A [origo]téka a Video-on-Demand (VoD, „videó egyéni lekérésre”) megoldáson alapul, amelynek keretében a szolgáltató online módon, szélessávú kapcsolaton keresztül juttat el egy kiválasztott filmet egyetlen felhasználó számítógépére. A mozizáshoz a videomagnóknál megszokott, a lejátszást, megállítást, illetve előre és hátra „tekerést” lehetővé tevő gombok állnak rendelkezésre. A számítógépek összeköthetők a tévékészülékekkel is, így a filmek hagyományos módon is megnézhetőek. Fizetni filmenként kell, egyszeri díjfizetés fejében a felhasználó 24 órán keresztül tetszés szerinti időben és alkalommal nézheti meg a filmet, ugyanúgy, mint egy hagyományos kölcsönzőből kivett videokazetta esetén.

Az új szolgáltatás népszerűsítésére az Axelero Internet minden új regisztrált [origo] téka felhasználónak egy ajándékkupont (pontosabban egy kódszámot) rejtő elektronikus levelet juttat el, amellyel az év végéig megnézheti ingyen a téka egyik mozifilmjét. Regisztrálni csak olyan e-mail címmel lehetséges, amely egy legalább 1 Mbit/s sávszélességű ADSL csomaghoz tartozik.

Az elmúlt hónapokban az Axelero Internet megállapodásokat kötött a tartalom-tulajdonosokkal, valamint kialakította a szolgáltatás technikai hátterét biztosító informatikai rendszereket, amelyek a filmek védett formátumban történő vetítését teszik lehetővé. Az induláshoz a Budapest Filmmel, valamint független magyar producerekkel születtek megállapodások, így kezdetben 130 mozifilm és felnőtt (erotikus) film lesz elérhető a kínálatban. A tartalom a későbbiekben folyamatosan, hetente bővülni fog új filmekkel.

Hirdetés

Úgy tűnik, AdBlockert használsz, amivel megakadályozod a reklámok megjelenítését. Amennyiben szeretnéd támogatni a munkánkat, kérjük add hozzá az oldalt a kivételek listájához, vagy támogass minket közvetlenül! További információért kattints!

Engedélyezi, hogy a https://www.pcwplus.hu értesítéseket küldjön Önnek a kiemelt hírekről? Az értesítések bármikor kikapcsolhatók a böngésző beállításaiban.