Hirdetés

A privát fájlmegosztóknak is van PRISM-jük



|

Egyes trackerek nem csak elérik, de le is mentik egymás felhasználói adatbázisát.

Hirdetés

Határozottan kellemetlen hírrel tudunk szolgálni a nem publikus trackereket használó letöltők számára, ugyanis a TorrentFreak beszámolója alapján bizonyos fájlmegosztó webhelyek szorosan együttműködnek egymással. Az állítólag legalább két portálon programozóként dolgozott, egy esetében pedig alapítóként bábáskodott forrás állítása alapján az üzemeltetők elérhetik egymás felhasználói adatbázisát.

Hirdetés


Ennek célja, hogy az egyik portálról elfogadhatatlan viselkedésért kidobott tagot rögtön az összes együttműködő trackerről ki lehessen hajítani, de név, e-mail cím, vagy IP birtokában szimplán kémkedni is lehet a felhasználók után. A rejtélyes „X” bevallása szerint ő személyesen 30+ portál adatbázisában képes kutakodni.


Meglepő módon tulajdonképpen nem is ez a probléma, ugyanis az így összegyűjtött adatokból egyrészt részletes profilt lehet készíteni a tagokról, másrészt számos portál automatikusan biztonsági mentéseket készít a másikak adatbázisairól. Amennyiben ezekre a hatóságok egy razzia során rá tudnák tenni a kezüket, akkor nem csak a „kilőtt” portál felhasználói kerülhetnének pillanatok alatt nagy bajba.


„X” nem nevezett meg konkrét trackereket, állítása szerint csupán fel akarta hívni a figyelmet ezen sokak által már régóta sejtett helyzetre.


(A kép forrása: Jason Langheine / Flickr)

Hirdetés

Úgy tűnik, AdBlockert használsz, amivel megakadályozod a reklámok megjelenítését. Amennyiben szeretnéd támogatni a munkánkat, kérjük add hozzá az oldalt a kivételek listájához, vagy támogass minket közvetlenül! További információért kattints!

Engedélyezi, hogy a https://www.pcwplus.hu értesítéseket küldjön Önnek a kiemelt hírekről? Az értesítések bármikor kikapcsolhatók a böngésző beállításaiban.