Hirdetés

Harry Potter után kémkedett a GCHQ



|

Kiszivárgott tartalmak felderítésében is segít a szervezet.

Hirdetés

A GCHQ nevével általában titkos nemzetbiztonsági ügyek, kontinensméretű megfigyelések és terrorcselekmények kapcsán találkozunk. Azonban a szervezet a jelek szerint mindent figyel. 

Hirdetés

Olyannyira, hogy ezúttal a még meg nem jelent Harry Potter könyv után kémkedett a szervezet, vagyis az ezzel kapcsolatos szivárgások után kutatott. 

A könyv kiadója elárulta, hogy váratlan telefonhívást kapott, amely során maga a GCHQ figyelmeztette, a könyv egy korai változatát megtalálták az interneten. 

A szervezet munkatársa ekkor felolvasott a szerkesztők számára egy oldalt, majd bizonyossá vált, hogy a kiszivárgott tartalom nem eredeti, vagyis hamis oldalakról volt szó. 

A kiadó jó fiúként jellemezte a szervezetet. A GCHQ hivatalosan annyit reagált, hogy nem nyilatkozik a "sötét varázslatok kivédése" kapcsán. 

Hirdetés

Úgy tűnik, AdBlockert használsz, amivel megakadályozod a reklámok megjelenítését. Amennyiben szeretnéd támogatni a munkánkat, kérjük add hozzá az oldalt a kivételek listájához, vagy támogass minket közvetlenül! További információért kattints!

Engedélyezi, hogy a https://www.pcwplus.hu értesítéseket küldjön Önnek a kiemelt hírekről? Az értesítések bármikor kikapcsolhatók a böngésző beállításaiban.