Hirdetés

2015 közepéig nem lesz broadwelles Mac



|

Még tovább késnek az Intel 14 nm-es Broadwell CPU-i, így a Macek is.

Hirdetés

A VR Zone értesülései szerint még tovább késnek az Intel 14 nm-es Broadwell lapkái. Míg a keveset fogyasztó és szuperlapos Core M gyártása már a nyár végén megindul, a megjelenése pedig az év végén esedékes lehet, addig az U és a H Broadwell CPU-k gyártása nem mostanában kezdődik. 

Hirdetés

Ez egyben azt is jelenti, hogy a Broadwell U 2+3 kétmagos, GT3-as és a Broadwell H 4+3 négymagos Iris Pro grafikával ellátott lapkák nem kerülhetnek bele az új MacBook Air és MacBook Pro, valamint iMac gépekbe, mivel a szállításuk is csak jövő februárban vagy júliusban kezdődhet legkorábban. 

Bár az Intel korábban megígérte, hogy a késlekedés után még az idén piacra dobják a Broadwellt, abból mindössze a Core M jelenhet meg idén néhány darab hibrid laptopban. Az "igazi" broadwelles CPU-k rosszabb esetben csak 2015 közepe táján válhatnak elérhetővé a gyártók gépeiben. A Broadwell CPU-k eredetileg már 2013 végén gyártásba kerültek volna, de - többek között - a 14 nm-es technológiával meggyűjt a baja az Intelnek. 

A hosszú késés miatt a PC-gyártók nem tudnak igazán újjal előrukkolni, és természetesen az Apple sem. Emiatt valószínűleg le kell mondanunk az őszre várt friss MacBook Pro és a 12 hüvelykes MacBook Air gépekről is. Bár a Broadwell 30 százalékkal gyorsabb és még energiahatékonyabb is a Haswellnél, nem lesz hosszú életű, mivel a következőgenerációs Skylake már 2015 végén megjelenik. 

Hirdetés

Úgy tűnik, AdBlockert használsz, amivel megakadályozod a reklámok megjelenítését. Amennyiben szeretnéd támogatni a munkánkat, kérjük add hozzá az oldalt a kivételek listájához, vagy támogass minket közvetlenül! További információért kattints!

Engedélyezi, hogy a https://www.pcwplus.hu értesítéseket küldjön Önnek a kiemelt hírekről? Az értesítések bármikor kikapcsolhatók a böngésző beállításaiban.