Hirdetés

Ezekkel az appokkal szerkessz fotókat iPaden



|

Mutatunk öt remek alkalmazást a képszerkesztéshez iPaden.

Hirdetés

Hirdetés

Az iOS-re írt képszerkesztők nagyon sokat fejlődtek azóta, hogy az App Store eredetileg elindult. Természetesen maguk az iPadek is javultak hardverben és teljesítményben, és a fejlesztők is tovább léptek a sima filtereket és az alapvető szerkesztési funkciókon. 

Így manapság egy iPad már ideális eszköz a képek szerkesztésére és manipulálására, appból pedig bőven találunk a feladatra. Némelyik jobb, némelyik rosszabb, a szórás itt is szokásos. Megmutatjuk az öt talán legjobb képszerkesztőt, ami ideális társ lehet egy iPaden. 

 

Pixelmator

A 4,49 eurós Pixelmator egy nagyszerűen sikerült képszerkesztő, amiben rengeteg szűrő és effekt is van, kategóriák szerint válogatva. A segítségével különböző rétegeket is létre lehet hozni, és az alapvető szerkesztési opciókon felül minden olyat is megtalálunk benne, amivel mondjuk egy asztali gépen dolgoznánk egyszerűbb esetekben. A Pixelmatorral nem csak szerkeszteni, létrehozni is lehet képeket. A viszonylag kevés gomb ellenére rengeteg funkciót és eszközt sűrítettek ebbe a programba. 

 

Az egyik legjobb képszerkesztő

 

Snapseed

A Snapseed egy ideje már jelen van, és a mai napig az egyik legjobb választás, ha a képek manipulálásáról és szűrők hozzáadásáról van szó. Az ingyenes app több kategóriába osztva mutatja, mit tehetünk egy képpel. Automatikus javításokra is képes, szűrőből rengeteg van benne, és sok alapvető szerkesztési feladat is megoldható közvetlenül belőle. A kezelhetősége kimagaslóan jó, a teljes képernyős nézetben az ujjunk megfelelő irányba csúsztatásával tudjuk variálni az effektek és beállítások erősségét, irányát. A Snapseed a kép részleteinek a manipulálására is képes, ami még különlegesebbé teszi. Sajnos a rétegekkel már nem boldogul. 

 

Nagyszerű app, főleg ingyen

 

VSCO Cam

A VSCO Cam szintén ingyenes, és leginkább a minimalista külsejéért szeretik. Természetesen ebben sincs hiány a funkciókból, még ha kevés gombbal is találkozunk. A segítségével az appon belül is lehet publikálni a fotóinkat. Rengeteg típusú beállítást tesz lehetővé, sajnos azonban az ingyenes szűrőkből nincs annyira sok, és rétegeket sem tud kezelni. A kezelést a hüvelykujjakhoz igazították, így ideális egy iPadhez fekvő helyzetben. 

 

Minimalista felület

 

Photoshop iOS-en

Az Adobe a Photoshop csomagját két app keretében tette elérhetővé az iOS platformra. A Photoshop Express egy ingyenes alkalmazás, amely alapszintű szerkesztést, nagyjából 20 szűrőt, vörösszem-szűrőt és néhány hasonló gyors képjavító effektet tartalmaz. A 8,99 eurós Photoshop Touch már sokkal többet tud, és képes a speciális kijelölésekre is, amelyeket például egy PC-n használnánk. Míg az alapokhoz az ingyenes app is elegendő, addig a haladóbb funkciókhoz már nem olyan ideális az Adobe másik elképzelése, amely nem csak drága, de még Adobe Creative Cloud-előfizetés is kell hozzá. 

 

A haladóbb app sokba kerül

 

Photogene 4

A 2,69 eurós Photogene eredetileg 2011-ben jelent, azóta pedig igen sokat fejlődött. Sajnos a szűrők tekintetében még lenne hová, ugyanis a fentebbi riválisokban nem csak több található, de itt az erősségük sem állítható. A beállítások és a szerkesztési funkciók terén viszont jeleskedik a program, gyakorlatilag bármit át lehet állítani egy képnél. A fotók metaadatait is részletesen lehet vele böngészni. A rétegekkel ez sem boldogul, így inkább kisebb átalakításokhoz ideális. 

 

Kisebb munkákhoz tökéletes

 

Ti milyen appot használtok képszerkesztésre iOS-en?

Hirdetés

Úgy tűnik, AdBlockert használsz, amivel megakadályozod a reklámok megjelenítését. Amennyiben szeretnéd támogatni a munkánkat, kérjük add hozzá az oldalt a kivételek listájához, vagy támogass minket közvetlenül! További információért kattints!

Engedélyezi, hogy a https://www.pcwplus.hu értesítéseket küldjön Önnek a kiemelt hírekről? Az értesítések bármikor kikapcsolhatók a böngésző beállításaiban.