Hirdetés

Pénztárcakímélő Skype-tippek



|

Havonta több ezer forintot is megspórolhatsz, ha hívásaid egy részét VoIP alapokra helyezed át. Megmutatjuk, hogyan érdemes használni a Microsoft 365 előfizetés mellé járó Skype-perceket.

Hirdetés

Bár az Európai Unión belül már hazai díjszabással telefonálhatunk, a világ többi országában alaposan a zsebébe kell nyúlnia annak, aki hosszasan szeretne beszélni a távol élő szeretteivel, munkatársaival és partnereivel. Természetesen a legtöbb helyzetben kiváló pénztakarékos megoldást jelent a VoIP, ám a fontos és sürgős, ad-hoc mobil és vezetékes - úgymond klasszikus - hanghívások egyszerűen elkerülhetetlenek. Microsoft 365 előfizetés birtokában azonban visszaszoríthatók a telefonköltségek, a Microsoft szolgáltatásának ugyanis része a havi 60 percnyi Skype-perc, amellyel ingyen hívhatjuk több mint 60 ország vezetékes számait, valamint kilenc ország (Egyesült Államok, Guam, Japán, Kanada, Kína, Hong Kong, Szingapúr, Thaiföld és Puerto Rico) vezetékes és mobilszámait.

Élet a csevegésen túl

Az úgynevezett világperceken belül havi 1 órán keresztül szinte az összes európai ország vezetékes számait ingyen hívhatjuk, köztük a magyarokat is, így a szolgáltatás nem csak azoknak lehet érdekes, akik külföldre telefonálnának, hanem a hazai ügyintézőknek is. A kedvezmény egyszerűen kihasználhatod: aktiváld azt a Microsoft 365 fiókodban, majd töltsd le telefonodra, vagy mikrofonnal rendelkező noteszgépedre, PC-dre a Skype kliensét, utána pedig tárcsázd a kinézett számot. Mindössze ennyi a dolgod, az ingyenes percek automatikusan aktiválódnak, amint a másik fél felveszi a telefont, mindaddig míg a keret kitart. Utóbbinak a pillanatnyi állását a skype.com oldalon követheted nyomon, a profilodba bejelentkezve.

Ne feledkezzünk meg a Microsoft VoIP szolgáltatásának alapfunkcióiról sem. Lehetőséged van ingyenes Skype-kliensek közti hang- és videóhívásra, csevegésre, fájl- és képernyőmegosztásra is, amelyek természetesen nem számítanak bele a világpercek keretbe, azok mindenki számára ingyen elérhetőek.

A népszerű és gazdag kliens ellátottságú VoIP megoldás viszont rendelkezik ezen felül néhány alig ismert, prémium funkcióval, amelyekkel még jobban kihasználhatod a havi 60 percnyi beszélgetést. Ilyen a hívásátirányítás, a hívásazonosító, a hangpostafiók, a Skype-szám és a Skype To Go. E megoldásokkal könnyedén kiválthatod meglévő vezetékes előfizetésedet, kedvező percdíjakért, esetenként ingyen telefonálva. Sőt, körülbelül évi 10 ezer forintért cserébe egy saját Skype-számot is vásárolhatsz, amelyhez rendelhetsz postafiókot, hívásazonosítást és hívásátirányítást is.

Ez főként a kisebb cégeknek, magánvállalkozóknak lehet hasznos, akik nem szeretnék világgá kürtölni a mobilszámukat, vagy egy részfeladathoz - például ügyfélszolgálat - szeretnének egy fix, bármikor átirányítható telefonszámot hozzárendelni. Szerencsére a támogatott országok között Magyarország is megtalálható, így a vonatkozó aloldalon egy kattintással igényelhetsz egy 21-es körzetszámmal rendelkező vezetékes számot. De ugyanezzel a módszerrel akár egy amerikai vezetékes számod is lehet, ha éppen az Egyesült Államokban élő ügyfeleidnek, partnereidnek szeretnél egy könnyen és költséghatékonyan hívható telefonszámot elérhetővé tenni.

Kedvező díjak

Érdemes kipróbálni a szolgáltatást, és a klienseit, hosszútávon akár korlátlan magyarországi telefonálással kiegészítve a profilodat. A vezetékes és mobil számokat is tartalmazó hazai csomag ugyanis mindössze 15,25 euróba, azaz 5200 forintba kerül havonta, ami rendkívül kedvező összeg, főként ha Wi-Fi lefedettség alatt, mobil adatforgalom nélkül csevegsz. Összehasonlításképpen a hazai szolgáltatóknál a hasonló csomagok több mint 10 ezer forintba kerülnek,

Mindkettővel remekül kiegészítheted a havi 1 órás világcsomagodat, és ha hozzátesszük még a fix Skype telefonszám 14 ezer forintos éves költségégét, akkor havi bontásban körülbelül 6500 forintért egy korlátlan hazai beszélgetést tartalmazó csomagra tehetsz szert, akár teljesen megkerülve a hazai mobilszolgáltatókat (már amennyiben Wi-Fi lefedettség alatt maradsz) Persze nem szabad megfeledkezni a szolgáltatás stabilitásának és a hangminőségének az előzetes teszteléséről sem.

Amennyiben bárki kedvet kapott a VoIP szolgáltatás használatához, javasoljuk, hogy elsőként keresse fel a skype.com oldalt, ahol bármiféle elköteleződés vállalása nélkül regisztrálhat egy fiókot. A Microsoft 365 előfizetői az office.com oldalon bejelentkezve, majd a [Saját fiók] oldalára belépve a Microsoft 365 előfizetésen belül kattintva kapcsolhatják be a havi 1 órányi ingyenes beszélgetést, ami utána akár azonnal használhatnak.

Hasznos Skype funkciók

Világpercek: Minden Microsoft 365 előfizetés havonta 60 percnyi ingyenes Skype nemzetközi hanghívást tartalmaz vezetékes és mobilszámokra. Használatához lépj be Office profilodba az office.com webhelyen, majd a jobb felső sarokban megtalálható menüre kattintva válaszd a [Saját fiók], majd az [Előfizetések], utána pedig a Microsoft 365-ön csoportnál a [Áttekintés] lehetőséget.

Hívásátirányítás: Keresd fel a skype.com oldalt és jelentkezz be a Microsoft profilodba. A megjelenő oldalon navigáljunk a [Hívásátirányítás és hangposta] csoporthoz és kattints a további információ linkre. Elsőként kapcsold be a hívásátirányítást, meghatározva azt a vezetékes- vagy mobilszámot, amelyre a beérkező VoIP hanghívásokat szeretnénk továbbítani.

Hangüzenetek: Hangpostafiókkal is kiegészítheted a hívás átirányítást, hogy minden üzenet biztosan elérhessen hozzánk. A funkció pontosan úgy működik, mint ahogy a mobilszolgáltatók hasonló megoldása.

Hívásazonosító: Mindenképpen állítsd be ezt a funkciót. Segítségével ugyanis a vezetékes és a mobilhálózatok irányában indított hívásoknál az általad beállított telefonszám jelenhet meg, ahol a mobilszámodat érdemes itt megadni. Ez részben a visszahívások miatt fontos, másrészt barátaidat egy számukra ismerős számról keresheted meg.

Skype To Go: Nem feltétlenül kell minden esetben a Skype applikációit használnod, akár egy vezetékes telefonnal is kihasználhatod a világpercek előnyeit. A Skype To Góval egy saját telefonszámot generáltathatsz, amelyen keresztül (egy operátor segítségével) nemzetközi számokkal beszélhetsz, úgy mintha helyi hívás lenne.

Skype-szám: Sajnos feláras szolgáltatásról van szó, ami nem része az Microsoft 365 előfizetésnek. A megoldással a Skype fiókodhoz egy fix telefonszámot rendelhetsz, amit utána bárkinek megadhatsz. E megoldással egy magánvállalkozó könnyedén új alapokra helyezheti kommunikációját 43 eurós éves előfizetési összegért cserébe.

Úgy tűnik, AdBlockert használsz, amivel megakadályozod a reklámok megjelenítését. Amennyiben szeretnéd támogatni a munkánkat, kérjük add hozzá az oldalt a kivételek listájához, vagy támogass minket közvetlenül! További információért kattints!

Engedélyezi, hogy a https://www.pcwplus.hu értesítéseket küldjön Önnek a kiemelt hírekről? Az értesítések bármikor kikapcsolhatók a böngésző beállításaiban.