Hirdetés

Egy fillért sem keres az okostelefonokon a Xiaomi



|

Hugo Barra szerint akkor sem hoznának nyereséget az okostelefonok a cégnek, ha az 10 milliárdot adna el.

Hirdetés

A legkevésbé sem aggasztja a Xiaomit az, hogy az utóbbi időben gyengébben szerepel az okostelefon-piacon, főként a hazai riválisaival szemben. Hugo Barra alelnök szerint arra a pénzre támaszkodnak, amelyet az okosotthonokba szánt eszközökön és a szoftveres platformokon keresnek. 

Hirdetés

Barra azt is hozzátette, hogy ha 10 milliárd okostelefont adnának el, akkor sem lenne nyereségük. Gyakorlatilag úgy adják tovább a készülékeket, hogy semennyi pénzt nem keresnek azokon. 

A 2016-ban látott csökkenő okostelefon-eladások ellenére nem megy rosszul a Xiaomi szekere. Liu De alelnök már áprilisban azt jósolta, hogy az okosotthonokba való eszközök eladásai megduplázódnak. 

A trendek ellenére a Xiaomi sokat fektet az ázsiai mobilpiacba, sőt, nyugatra is nyitna. A 2017-es CES-en már jelen lesz a kínai cég, és egy globális termékkel lepi majd meg a közönséget. 

Hirdetés

Úgy tűnik, AdBlockert használsz, amivel megakadályozod a reklámok megjelenítését. Amennyiben szeretnéd támogatni a munkánkat, kérjük add hozzá az oldalt a kivételek listájához, vagy támogass minket közvetlenül! További információért kattints!

Engedélyezi, hogy a https://www.pcwplus.hu értesítéseket küldjön Önnek a kiemelt hírekről? Az értesítések bármikor kikapcsolhatók a böngésző beállításaiban.