Hirdetés

Ennyivel kerülhet többe egy amerikai iPhone



|

Egy elemző szerint 100-200 dollárral kerülhet többe egy olyan iPhone, amit majd Amerikában gyártanak.

Hirdetés

Az Apple és a partnerei mind arról tanakodnak, hogyan tudnák az iPhone-ok gyártását részben Amerikába vinni annak érdekében, hogy kedvezzenek Donald Trump akaratának. Természetesen cserébe az Apple is jól járna, jelentős engedményeket és adókedvezményeket kapna. 

Hirdetés

A gondot az okozza, hogy az amerikai alkatrészekért, alapanyagokért és munkaerőért többet kell fizessen az Apple, amit azt jelenti, hogy vagy kevesebb pénzt keres vagy drágábban adja az eszközeit. Az Apple történelméből kiindulva a válasz egyértelműen a második lesz. 

Brian White elemző szerint az Apple egy különleges, amerikai gyártású iPhone-nal állhat elő, amelyért 100-200 dolláros felárat kérne. Ezzel az amerikai plusz költségek egy részét tudná fedezni. Természetesen ha Európában is megjelenne a modell, akkor 60 000 - 90 000 forintos felárral kellene számolni. 

Donald Trump 45 százalékos plusz teherrel rémisztgeti az amerikai cégeket - a kínai média szerint egy ilyen lépés után a kínai iPhone-eladásoknak is annyi lenne. 

Hirdetés

Úgy tűnik, AdBlockert használsz, amivel megakadályozod a reklámok megjelenítését. Amennyiben szeretnéd támogatni a munkánkat, kérjük add hozzá az oldalt a kivételek listájához, vagy támogass minket közvetlenül! További információért kattints!

Engedélyezi, hogy a https://www.pcwplus.hu értesítéseket küldjön Önnek a kiemelt hírekről? Az értesítések bármikor kikapcsolhatók a böngésző beállításaiban.