Hirdetés

Így védekeznek a légitársaságok a túlmelegedő okostelefonok ellen



|

Tűzálló táskákkal igyekeznek garantálni a biztonságot a repülőkön az egyre gyakrabban kigyulladó készülékek miatt.

Hirdetés

Vannak, akik nem hajlandóak visszaadni a Galaxy Note 7-es készüléküket, és vannak, akik attól rettegnek, hogy olyan mellé ülnek egy repülőgépen, aki ilyet használ. 

Hirdetés

A légitársaságok a repülőgépeiket elkezdték felszerelni olyan tűzálló táskákkal, amelyeket kifejezetten arra terveztek, hogy repülés közben megoldja a túlmelegedő lítium-ionos akkumulátorok miatt kigyulladó okostelefonok jelentette problémákat. 

Az Alaska Airlines és a Virgin America már minden járatát ellátta ilyen táskákkal, hamarosan a Delta is. Az élénk piros táskák tűzálló anyagból készülnek, a tűzveszélyes elektronikai készülékek tárolására tervezték ezeket. A táskák 1760 Celsius-fokig tűzállóak. 

A Galaxy Note 7 botránya remekül mutatta meg, hogy mindenki alábecsülte a túlmelegedő eszközök okozta veszélyeket. Az FAA már korábban is azt javasolta, hogy senki ne töltse vagy kapcsolja be a Galaxy Note 7-et a repülőkön, de ilyeneket tenni Amerikában immáron egyenesen törvénybe ütközik. 

Az elmúlt 25 évben az FAA 129 olyan esetet rögzített, amelyben egy eszköz akkumulátora füstölt, túlmelegedett vagy felrobbant. Sajnos 2015-ben 15, idén pedig már 23 ilyen eset volt, csak az FAA adatai szerint. 

Hirdetés

Úgy tűnik, AdBlockert használsz, amivel megakadályozod a reklámok megjelenítését. Amennyiben szeretnéd támogatni a munkánkat, kérjük add hozzá az oldalt a kivételek listájához, vagy támogass minket közvetlenül! További információért kattints!

Engedélyezi, hogy a https://www.pcwplus.hu értesítéseket küldjön Önnek a kiemelt hírekről? Az értesítések bármikor kikapcsolhatók a böngésző beállításaiban.