Hirdetés

Kevesebb bloatware kerülhet az androidos mobilokra



|

Csökkent a kötelezően telepítendő Google-ös alkalmazások mennyisége.

Hirdetés

Valószínűleg mindenki jól tudja, hogy az Android egy bárki által ingyen használható, nyílt forráskódú operációs rendszer. Sajnos a Google "saját" alkalmazásai már nem azok, így amennyiben a mobilgyártók szeretnék előtelepíteni a készülékeikre az elég fontos komponensnek titulálható Play Áruházat, akkor kénytelenek a keresőcég által előírt összes többi alkalmazást is (például Chrome, Gmail, Youtube, Térképek) integrálni a termékeik szoftverébe.

Hirdetés


Ezen alkalmazások egy részével nincs probléma, hiszen kimondottan hasznosak. Viszont akad néhány nyugodtan bloatware-nek titulálható program a pakkban, amelyek a többség számára nem csak hogy abszolút haszontalanok, de rootolás nélkül még eltávolítani sem hagyják magukat.


A Google szerencsére most csökkentette a kötelezően előtelepítendő alkalmazásainak mennyiségét, innentől kezdve a gyártók eltekinthetnek a Google+, a Play Könyvek, a Play Játékok, továbbá az Újságos installációjától.


(Forrás: TalkAndroid | Nyitókép: John Karakatsanis)

Hirdetés

Úgy tűnik, AdBlockert használsz, amivel megakadályozod a reklámok megjelenítését. Amennyiben szeretnéd támogatni a munkánkat, kérjük add hozzá az oldalt a kivételek listájához, vagy támogass minket közvetlenül! További információért kattints!

Engedélyezi, hogy a https://www.pcwplus.hu értesítéseket küldjön Önnek a kiemelt hírekről? Az értesítések bármikor kikapcsolhatók a böngésző beállításaiban.