Hirdetés

Még mindig az iPhone 5 a legnépszerűbb Apple-telefon



|

Az adatok arra utalnak, hogy az Apple csak egy új telefont fog bemutatni az idén.

Hirdetés

Minden Apple-bejelentés előtt beindul a pletykagyár, számtalan különféle komoly és komolytalan értesülés, fejtegetés, predikció kap szárnyra azzal kapcsolatban, hogy milyen új termékekkel és stratégiával készül a cupertinói gyártó. Tavaly ilyenkor mindenki azt gondolta, hogy egy olcsó iPhone-nal próbálják majd elhódítani a piacot az androidos készülékektől. Erre aztán hiába vártunk – igaz, az iPhone 5c-t legalább „olcsóbban” adták, mint az ujjlenyomat-olvasós iPhone 5s-t.

Hirdetés

És hogy mlyen hatással volt a piacra az „olcsóbb iPhone” bemutatása? Nos, nem túl naggyal – legalábbis a Localystics friss elemzése szerint. Az elemzőcég egy 100 millió, idén augusztusban használatban lévő iPhone-ból és iPadből álló mintát vizsgálva arra a következtetésre jutott, hogy továbbra is a két évvel ezelőtt bemutatott iPhone 5 a legnépszerűbb Apple-telefon a felhasználók körében.

A Localystics adatai szerint a ma használatban lévő iPhone-ok 27 százaléka iPhone 5, 25 százaléka iPhone 5s, 21 százaléka iPhone 4s, 13 százaléka iPhone 4 és alig 8 százaléka iPhone 5c. Ebben az is közrejátszhat, hogy sokan két éves szolgáltatói hűségnyilatkozattal szerezték be az iPhone 5-ösüket, és inkább kivárták, míg lejár a szerződés, mielőtt új készüléket vásároltak volna.

A szakértők szerint már csak emiatt is valószínű, hogy az Apple új készüléke iránt hatalmas lesz a kereslet. Véleményüket a comScore egyik tanulmánya is alátámasztani látszik, amely szerint főként az iPhone 5 és az annál régebbi készülékek tulajdonosai várják az Apple szeptember 9-i bemutatóját.

A Localystics kutatói szerint az iPhone 5c sikertelenségét elnézve valószínű, hogy az Apple a várakozásokkal ellentétben nem két, hanem csak egy új telefont fog piacra dobni az idén. Emellett szól az is, hogy míg az elmúlt hónapokban a 4,7 hüvelykes modellről számos kép és videó szivárgott ki az internetre, az 5,5 hüvelykes készülékről nem sokat hallottunk.

Hirdetés

Úgy tűnik, AdBlockert használsz, amivel megakadályozod a reklámok megjelenítését. Amennyiben szeretnéd támogatni a munkánkat, kérjük add hozzá az oldalt a kivételek listájához, vagy támogass minket közvetlenül! További információért kattints!

Engedélyezi, hogy a https://www.pcwplus.hu értesítéseket küldjön Önnek a kiemelt hírekről? Az értesítések bármikor kikapcsolhatók a böngésző beállításaiban.