Hirdetés

Mobil streamingen dolgozik a BitTorrent



|

A BitTorrent elképzelésében a néző is közvetítővé válik.

Hirdetés

A BitTorrent egy élő közvetítésre alkalmas mobilos alkalmazáson kezdett el dolgozni a közelmúltban, amelynek a neve Bittorrent Live. Ez lényegében a p2p protokollt hasznosítja, a közvetítők ennek segítségével adják ugyanis tovább az adásukat. A láncban aztán minden nézőből közvetítő lesz, miközben hallgatják és nézik az adást, már ők maguk is továbbítják azt. 

Hirdetés

A jelenleg zárt tesztelés alatt lévő szolgáltatással a BitTorrent nagyon igyekszik olyan nevet szerezni magának, amely többé már nem egyenlő a kalózkodással. Jelenleg a márkáról mindenkinek a letöltések, a fájlmegosztás és sok esetben a jogsértések jutnak eszébe. 

A közelmúltban a cégnek már volt hasonló próbálkozása a BitTorrent Sync keretében, amely egy szerver nélküli fájlszinkronizáló. Nem kell persze egynek venni a torrentet a kalózkodással, ugyanis napjainkban egyre fokozottabb mértékben próbálják a művészek, zenészek és szoftverfejlesztők legális keretek között terjeszteni, népszerűsíteni a termékeiket a torrent segítségével. 

Azt sajnos még nem tudni, hogy a BitTorrent Live mikor jelenik meg végleges kiadásában. 

Hirdetés

Úgy tűnik, AdBlockert használsz, amivel megakadályozod a reklámok megjelenítését. Amennyiben szeretnéd támogatni a munkánkat, kérjük add hozzá az oldalt a kivételek listájához, vagy támogass minket közvetlenül! További információért kattints!

Engedélyezi, hogy a https://www.pcwplus.hu értesítéseket küldjön Önnek a kiemelt hírekről? Az értesítések bármikor kikapcsolhatók a böngésző beállításaiban.