Hirdetés

Tiltott gyümölcs: 6 app, amit még a Google sem engedélyezett



|

Ingyen zene és sorozat, hirdetésblokkolás - csak néhány dolog, amitől a Google szabadulna.

Hirdetés

A Google-nek ugyan több mint 1 millió appot kínál a Play Áruháza, mégsem tudunk megtalálni benne bizonyos dolgokat. A webóriásnak igen szigorú szabályzata van az appokra vonatkozóan, és ha valamelyik megszegi az előírásokat, azt egyszerűen törlik. Éppen emiatt nincs olyan app, amivel videót vagy zenét lehetne letölteni a YouTube-ról, vagy olyan, amivel hirdetéseket lehetne blokkolni Androidon

Hirdetés

A lenti listákban nem azt néztük meg, hogy vajon helyesen teszi-e a Google, hogy száműzi az effajta appokat, egyszerűen csak bemutatjuk azokat, amelyeket más cégek, más fejlesztők kínálnak az androidos felhasználóknak, immáron a Play Áruházon kívül. Természetesen az ilyen alkalmazásoknál nem kell feltétlen ördögtől való dolgokra gondolni - elvégre a Windows Phone legnépszerűbb YouTube-kliense, a MetroTube szintén le tudja tölteni a videomegosztó anyagait. Mivel az Android nyílt és ingyenes, ezért nem csak a Play Áruházon keresztül lehet appokat feltenni. 

Mutatunk hat olyan appot, amit a Google örökre eltemetne, ha tudna. 

 

MIUI Music

Az ingyenes MIUI Music a gyári zenelejátszó a Xiaomi telefonjain, de ettől függetlenül más készüléken is használható. A legnagyobb érdekessége az, hogy lehetővé teszi a zenék ingyenes letöltését. Egyesek a Spotify Premium szolgáltatásához hasonlítják, azonban itt semmiért sem kell fizetni. 

 

A Xiaomi érdekessége

 

TubeMate

Az ingyenes TubeMate valaha az egykori Android Marketen elérhető volt, azonban a Google szigorúbb szabályai miatt száműzték, hiszen már tilos közvetlenül letölteni a YouTube-tartalmakat. Természetesen a TubeMate azért nem tűnt el, és ha valaki mindenképp menteni akar valamilyen anyagot, ezzel a programmal Androidon is megteheti. 

 

A Google nem örül neki

 

Dood's Music Streamer

A zenei streaming ugyan egyre népszerűbb, de általában regisztrálni kell a szolgáltatásokhoz, és ha valami jobbat akarunk, akkor fizetni. A Dood's Music Streamer ezzel szemben nem csak ingyenes, de lehetővé teszi, hogy ingyen streameljük és letöltsük a zenéket, és még offline is lehet ezeket hallgatni. A Google-nek persze ez nem túl előnyös, a felhasználóknak annál inkább. 

 

Offline is működik, ingyen

 

AdAway

A Google Play Áruháza a hirdetésblokkolókat sem tolerálja egy ideje. Ez persze nem meglepő, hiszen a legtöbb bevételüket innen szerzik. Ennek ellenére az Androidon megjelenő idegesítő reklámoktól meg lehet szabadulni, amihez remek alternatíva például az ingyenes AdAway

 

Hirdetések ellen

 

Snes9x

Ugyan a Snes9x az egyik legjobb emulátor azok közül, amelyek léteznek, a Google mégis törölte az áruházából. Ettől függetlenül a Snes9x továbbra is elérhető és továbbra is működik, csupán tudni kell, hogy merre kell keresni a régi játékokat kínáló megoldást. 

 

Remek emulátor

 

TV Portal

A TV Portal egyik érdekessége, hogy a Huluhoz hasonlít, de ott is működik, ahol az nem. A másik érdekessége, hogy ingyenes. A segítségével filmeket és tévésorozatokat is lehet streamelni, igaz, sajnos nem csúcsfelbontásban. Ennek ellenére a táblagépen vagy okostelefonon filmezők értékelik majd. 

 

Csúcsfelbontást nem tud

 

Ti szoktatok a Play Áruházon kívülről appot beszerezni?

Hirdetés

Úgy tűnik, AdBlockert használsz, amivel megakadályozod a reklámok megjelenítését. Amennyiben szeretnéd támogatni a munkánkat, kérjük add hozzá az oldalt a kivételek listájához, vagy támogass minket közvetlenül! További információért kattints!

Engedélyezi, hogy a https://www.pcwplus.hu értesítéseket küldjön Önnek a kiemelt hírekről? Az értesítések bármikor kikapcsolhatók a böngésző beállításaiban.