Hirdetés

12 méteres vízmélységet is túlélnek az iPhone 11 Pro mobilok



|

Egy radikális tesznek hála kiderült, hogy még az Apple is alábecsülte az iPhone 11 Pro okostelefonok vízállóságát.

Hirdetés

Bár az Apple iPhone 11 Pro és iPhone 11 Pro Max mobiljai továbbra is IP68-as vízállósági minősítéssel rendelkeznek, az Apple duplázott, ugyanis 30 percet már nem csak 2, hanem 4 méteres mélységben is kibírnak az eszközök. 

Hirdetés

A normál iPhone 11 továbbra is csak 2 méterre van hitelesítve, ugyanakkor sokan gyanították, hogy a gyári értékeknél többet is bírnak ezek a készülékek. 

A CNET szakértői fogtak egy Trident drónt, az iPhone mobilokat rögzítették rá, majd alámerültek a drónnal a Monterey-öbölben. 

Mondani sem kell talán, hogy a 4 méteres mélységet 30 percen át gond nélkül bírta a Pro modell, de végül a sima 11-nek sem lett baja, csak a hangszóró volt átmenetileg tompa hangzású. 

Ezután a drónt az előírt mélység helyett kétszeres, majd háromszoros mélységbe is levitték, és tovább tesztelték a mobilokat. Az iPhone 11 készülékek 12 méteres mélységben eltöltött 30 perc után is működőképesek maradtak, a tompa hangszóró pedig magára talált pár nap száradás után. Vagyis jóval vízállóbbak ezek a készülékek, mint amire a hitelesített számok utalnak. Ennek ellenére nem árt vigyázni, és ha lehet, kerülni a merüléseket. 

Hirdetés

Úgy tűnik, AdBlockert használsz, amivel megakadályozod a reklámok megjelenítését. Amennyiben szeretnéd támogatni a munkánkat, kérjük add hozzá az oldalt a kivételek listájához, vagy támogass minket közvetlenül! További információért kattints!

Engedélyezi, hogy a https://www.pcwplus.hu értesítéseket küldjön Önnek a kiemelt hírekről? Az értesítések bármikor kikapcsolhatók a böngésző beállításaiban.