Hirdetés

Ezek a telefonok érkeznek idén tavasszal és nyáron



|

Bár alaposan megkavarta a mobilpiacot is a koronavírus, most már nagyjából tisztán látható, milyen fontosabb készülékekre lehet számítani nyár végéig.

Hirdetés

Folyamatosan érkeznek a hírek arról, melyik gyártó hogyan próbálja tartani a korábban kitűzött terveket új telefonok bemutatására és gyártására vonatkozóan, vagy pont arról kell olvasnunk, hogy egyes mobilok később érkeznek a gyárak kapacitásának csökkenése vagy a szállítási bizonytalanságok miatt. Ennek ellenére azért látszik, hogy a piac nem állt le, jönnek újdonságok bőven.

Hirdetés

Értelemszerűen az összes távol-keleti gyártó készülékeit vagy a belépő szintű tömegtermékek garmadáját nehéz lenne egy cikkben felsorolni, de az már nagyjából összeszedhető, mik azok az érdekesebb vagy fontosabb mobilok, amelyek megjelenését idén nyár végéig ígérték. Nézzünk egy gyors összesítést, aztán jöhetnek a kommentek, titeket melyik érdekel igazán!

Samsung Galaxy Fold 2

Ugyan az első Fold modell indulása tavaly elég rozsdásan indult a kijelzőhibák miatt utolsó előtti pillanatban visszahívott készlettel, majd az újrakiadással, de a Samsung első hajtogatós kijelzővel szerelt mobilja azért csak megjelent, sőt megérkezett utána az inkább divatmobilként pozicionált Galaxy Z Flip is. Az viszont tudható, hogy a Fold termékvonalat mindenképp továbbviszik, az új modellben állítólag üveg kijelző lesz (bár jó kérdés, ez az üvegszemcsékkel dúsított műanyagot jelenti-e, mint amit a Flipen láttunk), és a képernyőméret is megnő. Egyesek szerint még az is lehet, hogy a Note mobilokhoz hasonlóan érintőtoll is jár majd hozzá - ezt végülis a nagy kijelző valahol indokolná is. Hivatalos dátumot még nem tudni, de több forrás is arra hivatkozik, hogy nyár legvégén a Note 20 mobilokkal együtt leplezik majd le az új Foldot, amely aztán szeptembertől kerül a boltokba.

Samsung Galaxy Note 20

Ha már említettük őket, jöjjön az idei Note sorozat is. Szintén nincs még hivatalos időpontja a bemutatónak, de az elmúlt évek gyakorlata szerint nyár végén számíthatunk rá, és a Samsung eddigi nyilatkozatai alapján nem kell késlekedéssel számolni a koronavírus ellenére sem. Szinte biztos, hogy a Note 20-ak itt is az S20 mobilok fő fejlesztéseit viszik tovább, tehát 120 Hz-es kijelzőt és új kamerákat villantanak, persze az elmaradhatatlan S-Pen mellett. Egyelőre csak a kiszivárgott adatok alapján készített látványtervekben gyönyörködhetünk, de esélyesen az augusztusra várható bemutatóig egy csomó minden kiderül az óriásokról.

Huawei P40 sorozat

Itt a legegyszerűbb "jósolni", hiszen a P40, P40 Pro és P40 Pro+ modelleket már bemutatták, a boltokba pedig napokon belül megérkeznek a Pro+ kivételével, amely csak június végén jut el Magyarországra. A bejelentésről mi is részletesen írtunk, az mindenképpen látszik, hogy nagyon jól összerakott készülékekről van szó, viszont a Google ökoszisztéma hiányát még a saját appok felturbózása sem tudja teljesen pótolni.

Xiaomi Mi 10 és Mi 10 Pro

Ezeket a telefonokat a kínai piac számára már februárban bemutatta a Xiaomi egy online eseményen, de a nemzetközi forgalmazás ezen a héten kezdődött. Mindkét mobilban brutális, 108 megapixeles kameraszenzort találunk, amely már a Mi 10 Note-ban is megjelent, és a Samsunggal közösen fejlesztették. Sajnos azonban a csúcshardverrel felszerelt újdonságok elszakadtak a Xiaomi eddigi árbajnok megközelítésétől, ezért itt is 300 ezer forint környéki, vagy akár azt meghaladó árcímkékre kell számítani.

Google Pixel 4A és 4A XL

Tavaly jóárasított mobillal próbálkozott a Google, és a Pixel 3A / 3A XL párost sikerként is könyvelhette el a vállalat. Egyelőre nem hivatalos, ám elég biztos források mondják azt, hogy még nyár előtt befuthatnak az idei Pixel mobilok, amelyek szintén az ár-érték arányukkal hódíthatnak. Komolyabb műszaki részletekről nincs infó, de állítólag a kisebbik modell 399 dolláros áron indul, ami valóban nem egy rossz felütés. Állítólag fúrt szelfikamerája lesz és az audió jack csatlakozót sem felejtik le róla. Meglátjuk!

Redmi Note 9S

Ismét egy mobil, aminek a leleplezésén már túl vagyunk, de még mostanában várjuk a nemzetközi terjesztés kezdetét. A Xiaomi almárkája a Note 9S-sel igazi középkategóriás árszintű készüléket villantott, amiben viszont megsüvegelendő az 5020 mAh kapacitású akku. Emellett a kijelző mögé rejtett szelfikamerát, hátoldalon pedig 48 megapixeles főszenzort kapunk, ráadásul a 4GB / 64GB modellről 215 dolláros amerikai kezdőárat sutyorognak - ez még vámmal és áfával felpöccintve sem lehet rossz, ha elér hozzánk is.

OnePlus 8 és 8 Pro

Napokon belül, április 14-én jelenti be két új csúcskészülékét a kínai OnePlus. Az 5G-képes készülékek a hírek szerint 120 Hz-es kijelzőt kapnak, de állítólag az eddig kifejezetten alacsonyra tekert árszintekről híres OnePlus most kissé vastagabb ceruzával áraz majd. Viszont egyesek szerint az új családban lesz egy zsebpénzbarát OnePlus 8 Lite variáns is.

TCL 10 Pro és 10L

A gyártó neve önmagában talán nem sokaknak mond valamit, a kínai cég idáig főleg Alcatel és BlackBerry brandek alá dolgozott OEM-ként, valamint a tévés piacon ért el komoly üzleti sikereket. Most azonban alanyi jogon is beletúrnának a mobiltortába: egyik újdonságuk a 10 Pro, amely Snapdragon 675 chippel, 6GB / 128 GB konfigurációval, valamint hajlított szélű, ujjlenyomat-olvasót is takaró 6,47 hüvelykes AMOLED kijelzővel érkezik áprilisban 449 dollárért.

A 10L betűjele minden bizonnyal Lite-t takar, ugyanis ez egy pénztárcabarát modell lesz, és májusban várható. Snapdragon 665-tel, 6GB RAM-mal, 64 és 128GB háttértárral érkezik, full HD kijelzője 6,53 hüvelykes, és négy kamerát kap a hátoldalra, mint nagytestvére, bár viszonylag szerényebb teljesítményűeket. Ezért viszont mindössze 249 dollárt kérnek induláskor.

Apple iPhone SE

A nagy kérdőjel, amiről mindenki tudni véli a tutit. Egy rakás forrás szerint még áprilisban bemutatják a 2016-os iPhone SE szellemi örökösét, amely azoknak is elhozza az "iPhone-feelinget", akik nem tudják (vagy akarják) megfizetni a jelenlegi almás csúcsmodellek árát. A valószínűleg a mostani iPhone-oknál kisebb kijelzős telefon valószínűleg a tavalyi modellek processzorával érkezik és 399 dolláros nyitóárról rebesgetnek az edukált jósok. Az idei iPhone csúcsmodellek (amelyek elvileg a 12, 12 Pro és 12 Max neveket kapják) viszont csak szeptemberben mutatkoznak majd be.

Hirdetés

Úgy tűnik, AdBlockert használsz, amivel megakadályozod a reklámok megjelenítését. Amennyiben szeretnéd támogatni a munkánkat, kérjük add hozzá az oldalt a kivételek listájához, vagy támogass minket közvetlenül! További információért kattints!

Engedélyezi, hogy a https://www.pcwplus.hu értesítéseket küldjön Önnek a kiemelt hírekről? Az értesítések bármikor kikapcsolhatók a böngésző beállításaiban.