Hirdetés

30 perces teszttel szűrik Bécsben a koronavírussal fertőzött diákokat



|

Elkészült a második bécsi koronavírusteszt, ezzel most a helyi iskolásokat próbálják meg gyorsan és hatékonyan kiszűrni.

Hirdetés

Bécsben újabb gyorstesztet fejlesztettek ki a koronavírussal fertőzöttek szűrésére, a mostani a helyi Donaustadt Klinikának köszönhető. Ez a gyorsteszt 30 perc alatt képes megállapítani, hogy valaki fertőzött-e vagy sem. Az új tesztet már klinikákon is kipróbálták, és már élesben is elkezdik használni.

A mostani új teszt jellemzője, hogy könnyen kezelhető, továbbá gyors eredményt ad. Emellett nagyjából olyan pontos is, mint az eddigi legmegbízhatóbb PCR-teszt. 

Hirdetés

Ennél is jobb, hogy ennek az ára a töredéke az előbb említettnek, és a helyi szakemberek szerint a mennyiséggel sem lesz probléma. Elsőként ott vetik be, ahol nagyon fontos a gyors eredmény: iskolákban. 

A Bécsi Egészségügyi Szövetség döntése értelmében már a héten elkezdték alkalmazni a bécsi iskolákban az új gyorstesztet. A mintavételt olyan kisebb tesztelőcsoportok végzik, akik kisbusszal járják az iskolákat, és orvosokból, szakápolókból állnak. 

Hirdetés

Úgy tűnik, AdBlockert használsz, amivel megakadályozod a reklámok megjelenítését. Amennyiben szeretnéd támogatni a munkánkat, kérjük add hozzá az oldalt a kivételek listájához, vagy támogass minket közvetlenül! További információért kattints!

Engedélyezi, hogy a https://www.pcwplus.hu értesítéseket küldjön Önnek a kiemelt hírekről? Az értesítések bármikor kikapcsolhatók a böngésző beállításaiban.