Hirdetés

A Firefox 106 újabb izgalmas frissítéseket hoz



|

Májusban érkezett a Firefox 100, azóta pedig nagyon rákapcsoltak a fejlesztők.

Hirdetés

A Mozilla Firefox már hosszú ideje nem olyan népszerű, mint amilyen régen volt. Ehhez nagyban hozzájárul a Microsoft, a Google és az Apple versenyellenes viselkedése, mindhárom vállalat ragaszkodik a saját böngészőjéhez, nem nézik jó szemmel, és nem is könnyítik meg az alapértelmezett alkalmazásaik leváltását.

Ez persze nem jelenti, hogy a Mozilla Firefox feladta volna a harcot. Májusban érkezett a sok újdonságot hozó Firefox 100, a frissítések pedig azóta sem álltak le, most például a 106-os verzió teszi könnyebbé a felhasználók életét.

Hirdetés

Október a kiberbiztonság hónapja, a Firefox pedig meg is ünnepli ezt. Az inkognító mód külseje felfrissült, mostantól sötét módban fut és még egy új logóval is felvértezték. Érkezett továbbá egy privát böngészési gyorsgomb, hogy rögtön a tálcáról is ebben a módban indíthassuk a Firefoxot.

A legfontosabb frissítés azonban nem a privát böngészés kényelmesebbé tétele, hanem a Firefox View bevezetése. Ezzel a funkcióval a felhasználói hatékonyság növelése a cél, a böngésző akár 25 nemrég bezárt fület is mutat, továbbá telefonon és tableten megnyitott weboldalakat is egy kattintással hozhatnak át PC-re a felhasználók. Ez a szekció a bal felső sarokban lévő Firefox ikonra kattintva érhető  el, egyelőre csak az asztali PC-s kliensben.

Végül, de nem utolsósorban a Mac-es felhasználók is örülhetnek két új funkciónak. Először is mostantól a Firefoxban elérhető egy beépített PDF-szerkesztő, így a továbbiakban nincs szükség egy harmadik féltől származó, külön alkalmazásra az ilyen jellegű dokumentumok szerkesztéséhez. A másik funkciót más appokban már láthatták az Apple-felhasználók, a frissítés után pedig a firefoxos kliens is képes lesz képekről lemásolni szöveget, amiket egy kattintással lehet ezután dokumentumokba beilleszteni. Utóbbi lehetőség csak macOS Catalinán vagy újabb rendszeren működik.

Hirdetés

Úgy tűnik, AdBlockert használsz, amivel megakadályozod a reklámok megjelenítését. Amennyiben szeretnéd támogatni a munkánkat, kérjük add hozzá az oldalt a kivételek listájához, vagy támogass minket közvetlenül! További információért kattints!

Engedélyezi, hogy a https://www.pcwplus.hu értesítéseket küldjön Önnek a kiemelt hírekről? Az értesítések bármikor kikapcsolhatók a böngésző beállításaiban.