Hirdetés

A Google mesterséges intelligenciája dekódolja az orvosod macskakaparását



|

Az emberiség egy régi problémájára szállít megoldást a Google.

Hirdetés

Az elektronikus receptek megjelenésével ugyan idehaza már sokkal egyszerűbbé vált a helyzet, a világ számos pontján viszont továbbra is rendszeresen találkozhatnak a betegek az olvashatatlan orvosi kézírás kellemetlen jelenségével.

A megoldás egy váratlan helyről, a Google-től érkezhet, a keresőóriás ugyanis most megvillantott egy technológiát, amely a sokat látott gyógyszerészekhez hasonlóan képes dekódolni a doktorok kapkodva felfirkantott receptjeit.

Hirdetés

A Google éves indiai konferenciáján leleplezett újdonság a már létező kézírás-digitalizáló megoldásokon alapul, a gépi tanulás segítségével viszont kifejezetten az olvashatatlan receptek "lefordítására" trenírozták.

"Talán arra gondolnak, hogy már évtizedek óta rendelkezésünkre áll a technológia a szöveg képből történő értelmezésére: akkor mi az újdonság, és mi különbözteti meg a recepteket? Ironikus módon a receptek digitalizálását ugyanaz nehezíti meg a számítógépek számára, ami miatt önök és én is nehezen tudjuk elolvasni őket: strukturálatlanok, gyorsírással íródnak, és tele vannak rövidítésekkel, amelyeket a gyógyszerészeknek kell megfejteniük."

- írja a Google hivatalos blogja a technológiáról, amely egyelőre fejlesztés alatt áll, és csak valamikor későbbre ígérik, hogy több részletet is megosztanak a megjelenéséről. Így aztán azt sem tudni, hogy a vállalat melyik termékébe tervezik integrálni a recept-dekódoló mesterséges intelligenciás modellt.

  

Hirdetés

Úgy tűnik, AdBlockert használsz, amivel megakadályozod a reklámok megjelenítését. Amennyiben szeretnéd támogatni a munkánkat, kérjük add hozzá az oldalt a kivételek listájához, vagy támogass minket közvetlenül! További információért kattints!

Engedélyezi, hogy a https://www.pcwplus.hu értesítéseket küldjön Önnek a kiemelt hírekről? Az értesítések bármikor kikapcsolhatók a böngésző beállításaiban.