Hirdetés

A Google Térkép új frissítése az elektromos autók tulajdonosainak segít



|

Az AI-támogatott funkció minden eddiginél hatékonyabban segítene a töltőpontok megtalálásában.

Hirdetés

Az előző évtized elején még úri huncutságnak számító EV-k mára komoly térnyerésben vannak, aminek ugyan nem látjuk még a végét, de a tendencia egyelőre egyértelmű. A technológia terjedésének azonban egy komoly gátja még a töltőhálózat gyenge kiépítettsége, ami egyelőre világszerte csak lohol az igények után.

Sokszor áll elő olyan helyzet, mikor az érintett járműtulajdonosok nehézkesen találnak csak töltőpontot. A Google Térkép ugyan már korábban is használta az AI-ban rejlő potenciált az elektromos autók tulajdonosainak segítésére, de most egy újabb lépést tesz afelé, hogy az autósok minél gyorsabban találjanak megoldást töltöttségi problémájukra hosszabb útjaik során.

Hirdetés

A piacvezető amerikai cég a közeljövőben bevezet néhány újítást, amelyek célja, hogy kevésbé legyen stresszes és problémás a töltőállomások megtalálása útközben, értelemszerűen nagyban támaszkodva  a mesterséges intelligenciára is. A technológia segítségével a platform összegzi nekünk a helyzetet a rendelkezésére álló adatok alapján.

Az elektromos töltőkről szóló ügyfélértékeléseket feldolgozva igyekszik majd a legkedvezőbb útvonalat mutatni nekünk minden szempontból akkor is, ha egy parkolóházban, vagy egy isten háta mögötti vidéken fogy ki alólunk a nafta. A felület mindig ösztönözni próbálja majd a felhasználókat, hogy küldjenek visszajelzést a kapott eredmény hasznosságát illetően.

A Google Maps az ügyfelektől olyan adatokat kér majd, mint hogy a töltés sikeres volt-e, vagy hogy milyen típusú csatlakozót használtak. Ezeket az adatokat arra fogja felhasználni a platform, hogy a jövőbeni ügyfelek számára pontosabb leírást adhasson hasonló esetekben.

Hirdetés

Úgy tűnik, AdBlockert használsz, amivel megakadályozod a reklámok megjelenítését. Amennyiben szeretnéd támogatni a munkánkat, kérjük add hozzá az oldalt a kivételek listájához, vagy támogass minket közvetlenül! További információért kattints!

Engedélyezi, hogy a https://www.pcwplus.hu értesítéseket küldjön Önnek a kiemelt hírekről? Az értesítések bármikor kikapcsolhatók a böngésző beállításaiban.