Hirdetés

A hallásodat is felturbózná a Facebook okosszemüvege



|

A Facebook mérnökei újraértelmeznék az emberi hallás fogalmát az új okosszemüvegükkel.

Hirdetés

A Facebook rengeteg érdekes és kísérleti projekten dolgozik, ezek közül az egyik az emberi hallást javítaná fel. A Facebook Reality Labs kutatócsapata olyan AR- és VR-headsetek, szemüvegek létrehozásán dolgozik, aminek a segítségével a minket érdeklő hangokra koncentrálhatna a hallásunk, a háttérzajt pedig elnyomná az eszköz. Az eredmény például egy zavartalan beszélgetés lenne egy zsúfolt, hangos kávézóban. 

Hirdetés

A kutatócsapat szupererőként emlegeti a dolgot, persze a technológia még csak prototípus, és csak fülbe helyezhető formában létezik, amihez egy követőkütyü is kell. A Facebook eleinte a VR, majd az AR miatt kutatta ezt a területet, de a csapat most arra jött rá, hogy magasabb célt szolgálnak a fejlesztések, az emberi hallást szeretnék fejleszteni. 

Az AR-szemüveg emellett egy étterembe belépéskor például azonosíthat nekünk különféle eseményeket: tányérokat, párbeszédeket, a klíma zaját. A mesterséges intelligencia ezután pedig kiszűrné a szükségtelen hangokat. Alapvetően egy hallást segítő készülékről van szó tehát, amit AR-szemüveg nélkül is elkészítene a Facebook a hallássérültek számára. Párhuzamosan persze az AR- és VR-projektek hangzását is folyamatosan fejlesztenék. 

Hirdetés

Úgy tűnik, AdBlockert használsz, amivel megakadályozod a reklámok megjelenítését. Amennyiben szeretnéd támogatni a munkánkat, kérjük add hozzá az oldalt a kivételek listájához, vagy támogass minket közvetlenül! További információért kattints!

Engedélyezi, hogy a https://www.pcwplus.hu értesítéseket küldjön Önnek a kiemelt hírekről? Az értesítések bármikor kikapcsolhatók a böngésző beállításaiban.